ИСТОРИЯ

THE VOID JOURNAL е български портал за споделяне на новини от световната и българска музикална алтернативна/ ъндърграунд сцена,пространство за изява на талант и красота в най-чистата им форма – музиката.
Порталът се заражда като идея и се материализира още през 2017-та година, но стартира като официално интернет издание на 10.09. 2018-та година. Негов основател и до момента единствен автор (с изключение на прекрасното музикално ревю на Avatar of Woe за новия албум на Wurm Flesh , ‘Excoriation Evisceration‘, публикувано на 23.11.2018-та година) е Паула Фазлич (Paula Fazlich – www.paulafazlich.com) .
Уебсайтът, финансирането и целият вложен труд са изцяло нейно дело.
В началото проектът започва просто като любителски блог, служещ за отдушник.
Впоследствие, поради нарастващия интерес към изданието и усилената работа, THE VOID JOURNAL придобива собствена репутация и име в музикалните среди, колкото и трудно да е това за времето , в което се намираме в момента (всички знаем, 2019-та не е точно ерата на подобни “отживелици”, а и вече има не един и два подобни сайта  в Мрежата).
Във времето се чуват най-различни определения за музикалния журнал , като едно от тях е, че сайтът е “бутиково място за истински ценители”.
Първото написано ревю в THE VOID JOURNAL   е това  за албума на сръбската блек метъл банда Bane , преглед на заглавието Esoteric Formulae (2018) и е публикувано на 4-ти ноември 2018-та година.
След него контактите на изданието се разширяват и все повече музикални изпълнители започват да споделят случващото се около лагерите им , като все по-голяма част от тях демонстрират и стабилно доверие в THE VOID JOURNAL относно мнението на електронното списание за предстоящите си студийни заглавия.
Освен новини за групи , музикални ревюта и официални стриймове на музикални албуми, в изданието може да чуете периодично и специален подкаст, отново селектиран и подготвен от основния автор.
THE VOID JOURNAL е ориентиран към споделянето на новини и нова музика, като това се случва под формата на разпространение на информация от фен към други фенове, без каквито и да е амбиции за сериозна или единствена медия от подобен тип (който се взема твърде насериозно, обикновено остава с пръст в уста).

Въпреки това, фактите говорят – THE VOID JOURNAL е ново поколение онлайн издание, което с вложената страст към музиката започва да печели сърцата на много музикални ентусиасти по света и у нас.

ППTHE VOID JOURNAL винаги ще бъде просто едно място , в което се споделят хубава нова музика и новини от пристрастен към музиката човек.
Без излишни реклами, без излишни представяния на приятели и роднини, музикални клюки и разни други лицемерия.
Просто музика. Тук там и малко история. Нищо повече, нито по-малко.