crypt@thevoidjournal.com 

BulgarianCroatianEnglishFrenchGermanGreekIcelandicItalianNorwegianPolishRomanianRussianSwedishUkrainian

Запис от концерта MAJOR ARCANA, организиран от Førtifem

Запис от концерта MAJOR ARCANA, организиран от Førtifem

Снощи се състоя концертът “MAJOR ARCANA” , среща между илюстраторите  Førtifem (отговорни за визуалното оформление на множество наши любими албуми,в  това число и предстоящото заглавие на Alcest, “Spiritual Instinct”) и метъл звуците на Alcest, Perturbator, Nostromo, Dehn Sora, Watch the Falling Men и Hangman’s Chair.
Визуално и музикално изживяване, което придобива формата на странна церемония , прекъсвана от тегленето на общо девет таро карти.

За този проект Red Bull Music Festival Paris даде пълни правомощия на Førtifem и арт дуото непоколебимо превърна тази карт-бланш вечер в доста мрачна гадателска сесия.

“MAJOR ARCANA” е разделен на три акта. Към всяко от тези действия на сцената излизат по две групи.
Изготвят се по три карти, по една за всяка група, излизаща на сцената и  трета карта, за плода на тяхното сътрудничество.
Дяволът, Колелото на късмета, Магьосникът, Кулата, Звездата …
Основните мистерии са свързани помежду си и ни потопят в нова вселена, мистично преживяване, при което изображенията на Førtifem идват, за да надградят над музиката на мзуикантите, намиращи се на сцената.

 

Концертът, заснет на 25-ти септември 2019 г. от Arte.tv по време на Red Bull Music Festival в Париж, може да гледате тук:

Източник: Arte.tv

Сподели статията :
  • 97
  •  
  • 12
  •  
  •  
  •