Втори сингъл от предстоящия албум на Alcest

Французите Alcest (Post-Metal/Shoegaze/Blackgaze) пуснаха втора песен от шестия си дългосвирещ албум , “Spiritual Instinct“, който предстои да бъде издаден на 25-ти октомври чрез лейбъла Nuclear Blast, с когото групата подписа съвсем наскоро.
Албумът е записан и продуциран с помощта на Benoît Roux в Drudenhaus Studio, където бе реализиран и последният албум на групата , “Kodama”.
Луксозното издание на “Spiritual Instinct“ ще включва ремикси на парчетата ‘Sapphire’ , дело на PERTURBATOR и ‘Protection’, от Ben Chisholm ( познат от работата си с Chelsea Wolfe).

Всички художествени творби в “Spiritual Instinct– обложката на албума и тези на отделните песни в него, са дело на вече познатото ни арт дуо Førtifem.

За обложката Neige споделя :
“Разпознавам себе си в това създание. Далечно и странно; микс от първично и духовно.”

 

Линк за предварителна поръчка :

https://nblast.de/AlcestSpiritInstinct

 

Съдържание на албума:
1. Les Jardins De Minuit
2. Protection
3. Sapphire
4. L’lle Des Morts
5. Le Miroir
6. Spiritual Instinct

 

Alcest споделят :

Работата върху “Spiritual Instinct“ беше дълъг и предизвикателен процес,но наистина се гордеем с него и нямаме търпение да споделим музиката с всички вас. Обложката отново е създадена от парижкото дуо Førtifem и изобразява сфинкс,като референция към движението на изкуството ни . Сфинксът е ултимативната енигма ,олицетворяваща както духовната, така и дивата страна вътре в нас. “

Това е много личен албум за Neige , който споделя още :
“Този път изпитвах неотложна нужда да сложа всичко това на масата.” -обяснява той. “Изключително катарзисен запис- нещо, което изпитвах силна нужда да изкарам от себе си. Много по-мрачно от обикновено, по-тежко.”

 

Премиерната песен от албума, “Sapphire”:

Песента на живо, заедно с PERTURBATOR,  по време на концерта MAJOR ARCANA  в Париж:

 

Официалното видео към песента, създадено отново от Craig Murray:

 

Сподели статията :
  • 230
  •  
  •  
  • 90
  •  
  •