Нов сингъл от предстоящия албум на NOCTU

Нов сингъл от предстоящия албум на NOCTU

Италианският фюнеръл дуум метъл проект NOCTU пусна нов сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, “Gelidae Mortis Imago”, който се очаква да бъде издаден на 15-ти  май тази година чрез лейбъла Transcending Obscurity Records.
Цялата музика в албума е композирана и изпълнена от Noctu (още познат от проектите Atra Mors и Necromist).
Обложката на албума е творба на Diego Spezzoni.
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител – лимитиран брой CD Digipack.

От лейбъла споделят:
“Noctu свири призрачен, атмосферичен дуум с блек метъл влияния , който заразява душата, изкормва я и я оставя куха, лишена от изобилието от чувства, които някога са имали смелостта да нахлуят. Това е неочаквано остра, натрапчива, единствена и в крайна сметка изключително ефективна форма на изразяване, пропита с дълбок, мъчителен тон, който има силата да деактивира мисълта и да направи човека безпомощен пред своята интроспективна меланхолия.
Никога досега музиката от този вид не е показвала такава яснота и смисъл, без да се изражда в инконтинентен пропуск на неотложността. Това е стоически, последователен дуум с магическа убедителна сила; въздействието е дълбоко и дълготрайно. Може би олицетворява звука на чистия фюнеръл дуум , но в същото време е добавена атмосфера и мрак. Премерено, търпеливо слушане със сигурност ще трогне слушателя, а тези, които имат физически копия на това издание, дори ще успеят да усетят аромат на цветя, изсипани върху гробовете…”

Линк за поръчка: https://transcendingobscurity.aisamerch.de

 

 

Съдържание на албума:
1. Suicidio al chiaro di luna
2. Fitte tenebre (Le radici dell’ inferno)
3. Oltre i cancelli del cimitero
4. Lucida oscurita senziente
5. Sangue sulla mia lapide
6. Isolato da un mondo senza speranza

 

 

 

Премиерният сингъл от албума, “Lucida oscurita senziente”:

Сподели статията 🤘🏻
  • 69
  •  
  •  
  • 11
  •  
  •