crypt@thevoidjournal.com 

BulgarianCroatianEnglishFrenchGermanGreekIcelandicItalianNorwegianPolishRomanianRussianSwedishUkrainian

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Dordeduh

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Dordeduh

Румънската атмосферична фолк/блек метъл банда Dordeduh разкри премиерен сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, “Har”.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 14-ти май тази година чрез лейбъла Prophecy Productions, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ винил.
Смесването и мастерирането на албума са поверени на Jens Bogren, който познаваме от гост-изпълненията му за албуми на групи като Katatonia, Sepultura, Kreator и Amorphis, в неговото Fascination Street Studios.

Със своя втори дългосвирещ албум, “Har”, румънците DORDEDUH успяха да създадат много рядък и уникален метъл запис, който се противопоставя на лесната категоризация, разширява границите и предлага нещо ново и нечувано досега. Китаристите и основателите Edmond “Hupogrammos” Karban и Sol Faur, известен още като Cristian Popescu, се очаква да представят албум, който се лута в музикалното пространство между дарк фолк и блек метъл. И макар че наистина черпят от тези източници, те без страх също включват електронни, готически, рок, психоделични, прог и дори поп елементи, без каквито и да е предразсъдъци. Не за първи път Hupogrammos и Sol Faur участват в създаването на емблематичен албум. И двамата имаха водещи роли в композирането на шедьовъра на NEGURĂ BUNGET “Om”, който по същество постави Румъния на картата на тежката музика. След разделянето си дуото от Тимишоара основа DORDEDUH и зарадва критиците и феновете с дебютното си ЕР „Valea omului“ (2010) и дългосвирещия дебют „Dar de duh“ (2012). Отвъд очевидната отправна точка на текстовете на мелодичния румънски език, родният елемент се крие и в мелодиите и ритмите на DORDEDUH, както и във фините щрихи на традиционните инструментариуми. DORDEDUH поверява миксирането и мастеринга на известния продуцент Йенс Богрен, известен със своя уникален подход и въздействие върху работата на големи изпълнители, включително OPETH, DIMMU BORGIR, KATATONIA, MOONSPELL, DEVIN TOWNSEND и IHSAHN.
“Har” е крайъгълен камък – и не само за румънския метъл.

Линк за поръчка: http://lnk.spkr.media/dordeduh-har​

 

 

Съдържание:
1.Timpul întâilor
2.În vieliștea uitării
3.Descânt
4.alea magilor
5.Vraci de nord
6.Desferecat
7.De neam vergur
8.Văznesit

 

Премиерният сингъл, “Descânt”.
За сингъла Edmond ‘Hupogrammos’ Karban споделя:
„Прекият превод на „ desferecat “би бил„ развързан “. Цялата идея зад песента е свързана с най-дълбокия процес на трансформация, който докосва и променя човешкото ядро. Процесът започва с рефлектиране върху себе си и самопризнание, с най-чистото смирение, което човек може да постигне. Продължава с скок в собствената ни бездна, разкриване и откриване на всички травми и страхове, докосване до най-дълбоката тъмнина, скрита в нашата същност, само за да се издигне отново над всичко това, прегръщайки и интегрирайки го в по-нова и извисена версия на нас самите. Това, което хората могат да видят в това видео, е нашето лично отношение към това пътешествие на трансформацията. “

Сподели статията :
  • 98
  •  
  • 14
  •  
  •  
  •