crypt@thevoidjournal.com 

BulgarianCroatianEnglishFrenchGermanGreekIcelandicItalianNorwegianPolishRomanianRussianSwedishUkrainian

Премиерен сингъл от предстоящия албум на NOÊTA

Премиерен сингъл от предстоящия албум на NOÊTA

Шведският блек ембиънт фолк проект NOÊTA разкри премиерен сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, “Elm”.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 23-ти април чрез лейбъла Prophecy Productions, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и няколко разновидности 12″ винил.
Записите, продуцкяита и смесването на албума отново са контролирани от NOÊTA, като за първи път за мастерирането на музиката музикантите се доверяват на Tore Stjerna от Necromorbus Studio (MAYHEM, WATAIN).
В някои от песните в албума можем да чуем изпълнения на гост-музикантите KNOKKELKLANG и P.Stille от STILLA и BERGRAVEN , които акцентират върху блек метъл корените на Êlea, които остават налице, макар и мракът ѝ да поема по малко по-различен стилистичен път в последните години.
Обложката е творба на Aron Mattsson.

Нещо мрачно, меланхолично и на моменти дори зловещо преследва всяко едно от осемте парчета, събрани във втория дългосвирещ албум на NOÊTA, “Elm”, който лирически е вдъхновен и базиран на емоциите, свързани с поемата на известната и обичана от мнозина амерриканска писателка Силвия Плат.
Музиката на шведското дуо пристига отново с много извънмерна красота, подчертана от ясния и приковаващ глас на Êlea. Фокусът върху омагьосващите вокали е подчертан от лек и почти минималистичен инструментал, изсвирен от нейния дългогодишен музикален партньор Andris, който майсторски улавя и подчертава всички музикални настроения.

Линк : https://en.prophecy.de/artists/noeta/

 

Съдържание:

1.Dawn Falls
2.As I Fall Silent
3.Disillusion
4.Above And Below
5.Fade
6.As We Are Gone
7.Elm
8.Elm (II)

 

 

Премиерният сингъл, “Dawn Falls”.
Êlea споделя за песента :

” ‘Dawn Falls’ се върти около вътрешната борба, която се опитва да балансира между това да дадеш доверието си на някого и въздържанието от това с цел самозащита. Можем да бъдем толкова обнадеждени в отношенията си с други хора и да им дадем власт над нас с нашето доверие, нашите желания, нашата честност. И все пак в човешките взаимоотношения големите надежди могат да бъдат предадени, което води до вътрешната бездна на самотата и оттам до изолация и примирение. Когато самотата се превърне в по-лесен избор, тогава болката може да предложи и възможност за получаване на нова сила , а с това и зараждане  на нова надежда. “

Сподели статията :
  • 63
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •