✉ crypt@thevoidjournal.com 

BulgarianCroatianEnglishFrenchGermanGreekIcelandicItalianNorwegianPolishRomanianRussianSwedishUkrainian

• FOLLOWING THE UNDERGROUND SINCE 2017 •

Премиерен сингъл от предстоящия албум на ILLUDIUM

Премиерен сингъл от предстоящия албум на ILLUDIUM

Калифорнийската банда ILLUDIUM разкри премиерен сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, “Ash of the Womb”.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 15-ти октомври тази година чрез лейбъла Prophecy Productions, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и две разновидности 12″ винил.
“Ash of the Womb”, соформорният пълнометражен албум на бандата , се заражда в огнения пандемониум на сезона нощното небе свети в ярко оранжево. Многото слоеве на мрачни и груби сенки в този албум могат лесно да се разглеждат като остатък от тези събития. И все пак слушателят все още ще се сблъска с онези, залети със слънце текстури и богати медени пасажи от началото на групата, познати от “Septem” (2016), които отразяват красивите пейзажи на тихоокеанското крайбрежие с горите от секвоя и синия океан, които също вдъхновяват ILLUDIUM.
Главното дейтващо лице на бандата Shantel Amundson прекарва формиращите си години в слушане на SMASHING PUMKINS, ISIS, KATE BUSH и COCTEAU TWINS, наред с много други, което затруднява фиксирането върху собствената ѝ музика.
Докато “Ash of the Womb” явно надгражда и разширява “Septem”, новият албум засилва по-тъмните и тежки елементи, което води до по-динамично и цялостно музикално изживяване, което ILLUDIUM елегантно балансира с по-замечтаната и изтънчена страна.
Вземайки името си от концепция, измислена от Mircae Eliade, ILLUDIUM може да се разглежда като музикално въплъщение на идеята на религиозния философ за “illud tempus” (“онова време”), което се отнася до митичното свещено време на първото създаване на света.
Със специалност културна антропология и история на изкуството едва ли е изненадващо, че текстовете на Шантел се въртят около мистични и метафизични идеи.
С „Ash of the Womb“ ILLUDIUM създават също толкова тежка, тъмна и в същото време по-медена визия на своето музикално пътешествие, което нежно иска допълнително внимание и усърдно слушане, преди да разкрие истинските си дълбочини.

Линнк за поръчка: https://bit.ly/3wS2WlF

 

 

 

Съдържание:
1. Aster
2. Sempervirens
3. Soma Sema
4. Ātopa
5. Madrigal
6. Where Death and Dreams Do Manifest

 

Премиерният сингъл, “Soma Sema”.

За песента бандата споделя:
„Soma Sema“ е свързана със свободата от оковите на тялото, принципите на нашата привързаност към земята и последващото ни освобождаване. Става въпрос за турбуленцията и страданието, с които се сблъскваме през целия си живот, физически и духовно. Самата песен е представителна за всеобхватната тема на албума, за смъртта в утробата и живота в гробницата. Смъртността на майките и посмъртното раждане е тема, която е много лична за мен и нещо, което се опитах да уважа в тази песен. Но може да се приложи, както е и намерението с този албум, към връзката ни със Земята, въздействието ни върху нейните екосистеми и експлоатацията на природния свят за развитието на човешките цели.

Сподели статията :
  • 93
  •  
  • 14
  •  
  •  
  •