✉ crypt@thevoidjournal.com 

BulgarianCroatianEnglishFrenchGermanGreekIcelandicItalianNorwegianPolishRomanianRussianSwedishUkrainian

• FOLLOWING THE UNDERGROUND SINCE 2017 •

POWER FROM HELL се присъединяват към DMP, готвят концерт у нас през октомври

POWER FROM HELL се присъединяват към DMP, готвят концерт у нас през октомври

Енергично комбинирайки блек, траш и хеви метъл, POWER FROM HELL правят стабилно име в ъндърграунд сцената през последните 17 години.
Днес, Debemur Morti Productions приветстват бразилската орда с голямо удоволствие.

Вокалистът и китарист Aron (ANARKHON) коментира:

“Лейбълът има визия и се фокусира само върху наистина екстремни групи и това ми харесва. По отношение на очакванията ни относно този нов съюз, мисля, че те са най-добрите възможни. Не се съмнявам, че DMP ще ни помогне да достигнем ново ниво в рамките на блек метъл сцената.”

По-нататък, Aron дава малка подсказка за това какво можем да очакваме от наследника на “Profound Evil Presence” (2019):

“Не преоткриваме нищо ново в блек метъла, защото това не е наш приоритет, нямаме такива претенции. Следващият  албум обаче е идеалният подход към всичко, което винаги съм искал да правя по отношение на екстремната музика. Всеки , който все още се чувства свързан със старите творби на групата,моля,  имайте предвид, че  претърпяваме естествена еволюция. Ние сме резултат от външни преживявания и заобикалящата ни среда. И така, 19-годишното момче, записало първия албум, не прилича по нищо на човека, който в момента работи по този нов пълнометражен албум, голяма част от външния и вътрешния ми свят си отиде оттогава, умря.
По мое виждане мракът може да се усети, разбере и предаде напълно едва, когато пуснете много неща около себе си да си отидат.
Този нов албум ще съдържа безкрайно по-мрачен и по-атмосферичен звук от предишните.
Той ще бъде зареден със зли и негативни емоции, които съм изпитвал през годините в личния си живот. Освен това е резултат и от наблюдението на този „нов свят“ около мен.
Общо ще има девет песни, които ще поднесат  по-сложно и дисонантно преживяване, особено по отношение на китарите.”

POWER FROM HELL са сформирани през 2001-ва в Сао Пауло , Бразилия, от основния композитор и до момента Sodomic (ANARKHON) като суров и примитивен студиен проект, способ за поклонение към ранните години на Bathory , процъфтяващ в продължение на 10 години без активност на живо и издаване на поредица култови ъндърграунд записи: “The True Metal” (2004), “Sadismo” (2007) и “Spellbondage” (2009).

През 2010-та година бандата започва да привлича светговно внимание , когато самият Fenriz от Darkthrone споделя, че е огромен почитател и редовно носи тениска на “The True Metal” и споменава групата в редица интервюта и статии. POWER FROM HELL се възползва от последвалият шум , нарастващ неизмеримо в рамките на добре приета поредица от EP записи, сплит албуми и дългосвирещи заглавия, в това число “Devil’s Whorehouse” (2015, Hells Headbangers) и “Profound Evil Presence” (2019, High Roller).

След 20 години, с групата, която вече е утвърдена по време на турнета, суровият звук на блек/траш от миналото отстъпва място на по-мрачен и цялостен път в рамките на блек метъла, което довежда и до новосформирания съюз с Debemur Morti Productions. Следващият, понастоящем неозаглавен  албум, ще бъде издаден през първата половина на 2022 г. и обещава да претърси дълбините на бездната, за да разкрие онова, което е най-отвратително, оскверняващо и ужасяващо за човека.

Преди издаването на новия си албум, POWER FROM HELL  ще се отдадат на турнето  “Profound Evil Presence Over Europe” през октомври 2021-ва . Бразилската блек метъл банда  OUTLAW ще се присъедини към тях като подкрепяща банда . Всички дати са изброени в постера отдолу, като злата хайка ще премине през  България  на 10-ти октомври , в столичния клуб  Grindhouse. 🔥

 

Сподели статията :
  • 73
  •  
  • 14
  •  
  •  
  •