THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия EP запис на AARA

Детайли около предстоящия EP запис на AARA

Швейцарската блек метъл банда AARA анонсира издаването на нов дигитален EP запис, озаглавен „Phthonos“. Създадени отделно от трилогията на Melmoth, двете парчета в заглавието произлизат от желанието на артистите да експериментират с малко по-различен подход към блек метъла без да нарушават цялостта и съгласуваността на трилогията.

Китаристът и композитор Berg отбелязва:
„И двете песни са композирани и записани между албумите „Triade II“ и „Triade III“. Рядко се случва да разработваме песни, които не са планирани за конкретно издание. Двете парчета в „Phthonos“ обаче бяха толкова различни, че не успяха да паснат на нито един от дългосвирещите албуми на AARA, които подготвяме в момента – нито на последната част от трилогията на Melmoth, нито на вече планирания следващ албум.
Като хубав страничен ефект, това ни даде възможност да експериментираме с тези две композиции, тъй като не бяха предназначени да се използват в конкретен албумен контекст, в който всички песни трябва, разбира се, да звучат доста съгласувано.“

Експериментите в звученето на групата си проличават и от избора на звуковия инженер.
AARA работи, за първи път в историята на групата, с външен продуцент. „Phthonos“ е смесен и мастериран от известния немски артист и звуков инженер Markus Stock (ALCEST, EMPYRIUM, SCHAMMASCH).

Концептуално, новият EP запис се фокусира върху древната гръцка митология и тяхното разбиране за човешката природа. Berg коментира:

„Всяка композиция тук е вдъхновена от басните на Езоп, които са известни със своите морални/етични послания. Избрахме две истории, които приписват на животните негативни човешки емоции като завист, нетърпение и доверчивост. Тези характеристики водят животните директно към унищожение. Най-интересното е, че тези текстове са създадени паралелно с тези за третата част от трилогията Melmoth, която също ще се занимава с много зловещи емоции и феномена на смъртта. Въпреки че литературната основа на двете издания е много различна стилистично, определено могат да се направят връзки между историите сами по себе си. Приказката за мишката, която поради лековерието си е доведена до смъртта си от хитростта на жабата, може алегорично да се сравни с трагичната смърт на Immalee и любовта ѝ към егоистичния Melmoth.“

 

 

Съдържание:

1. Phthonos I
2. Phthonos II

 

Обложката на миниалбума:

 

„Phthonos“ ще бъде издаедн в дигитален формат на 7-ми октомври, чрез лейбъла Debemur Morti Productions.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.