THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Разговор с GESCHLECHT

Разговор с GESCHLECHT
BG1 от 2

Преди дни имах удоволствието да поговоря с момчетата от италианската дет метъл банда GESCHLECHT , с чието творчество имах честта да се запозная съвсем наскоро.
Музикантите Amedeo Finati (вокали), Amedeo Casale (китара), Edoardo Volpato (бас), Fabio Speroni (барабани) създават групата през 2016-та година,като споделят  през годините сцена  с много от големите имена сред италианските изпълнители като Cripple Bastards, Genus Ordinis Dei и Deathless Legacy.

Продуциран от Richard Meiz (Lacuna Coil, Genus Ordinis Dei)  от Eclipse Records, предстоящият наследник на едноименото EP на бандата показва огромната амбиция и артистична визия на изпълнителите.

Без да се боят да съчетават индъстриъл с тежки дет метъл елементи, GESCHLECHT създават интересен албум с оригинално въздействие върху слушателите.
„New Load Continue“ ще бъде издаден на 29-ти ноември тази година чрез лейбъла Time To Kill Records.
Повече за албума и премиерна песен от него може да видите ТУК.

 

Ето и за какво успяхме да си поговорим с бандата.

 

The Void : Защо избрахте името GESCHLECHT? Има ли някаква история зад него?
GESCHLECHT: „Geschlecht“ е немска дума с няколко значения – джендър, секс,пол, потекло и т.н.
Хареса ни неяснотата на думата, искахме да сме малко по-провокативни.
В същото време името ни представя и идеята за това, че музиката може да има много значения, в зависимост от това кой я слуша.

 

The Void : Разкажете ми повече за групата.
Lord Geschlecht: Amedeo F. (вокали) и аз сме приятели от гимназията и в даден момент започнахме да свирим на различни инструменти . Мисля, че бяхме на 15 или 16 години. Забивахме в гаража заедно с един приятел от родния ни град ( Ame F. свиреше на бас). Първоначално всичко беше просто за забавление, но съвсем скоро нещата станаха доста сериозни.
Ame F трескаво започна да търси нови членове, като се свърза с много съученици и приятели от другите училища докато в същото време пишеше и нови песни.
Срещнахме Edo (бас) във влака по пътя за училище и той ни каза, че свири бас в пънк група. След като Ame F. вече изпълняваше бас линиите в бандата, така и не поканихме Edo да се присъедини в онзи момент, макар и да бяхме близки. Запознахме се с Fabio посредством общ познат, който извика мен и Ame F. да изсвирим няколко песни , за да отпразнувам последния ден преди коледната ваканция. Трябваше да изсвирим „Heroes“ на David Bowie и „Metalingus“ на Alter Bridge (аз съм огромен фен на Alter Bridge ), но успяхме да изсвирим само „Metalingus“, понеже вокалистът прецака „Heroes“, говорейки на микрофона около 10 минути, докато ние продължавахме да свирим отново и отново първия куплет от песента, чакайки го да запее… Пълна катастрофа.
В даден момент просто не издържах , спрях да свиря и изкрещях : „Майната му на това. Майната ти и на теб! Свирим Metalingus“, след което Fabio започна да свири интрото на барабаните и изпълнихме песента.
Въпреки лошото пеене на пича, много ни хареса да свирим заедно , затова поканихме Fabio да се присъедини към бандата и той прие. В този момент имахме нужда от вокал, но наистина не можехме да намерим подходящ. Отне ни почти година в търсене , докато един ден по време на репетиция Ame F. започна да се дере просто ей така, за майтапа.
Fabio го погледна и каза нещо от типа на „Имаш глас на демон.Оттук нататък, ти си нашият вокал.“
Тъй като искахме Ame F. да се фокусира върху вокалите , на момента извикахме Edo и го поканихме да се присъедини към нас.
В началото той се колебаеше , но накрая все пак се нави да бъде нашият басист.
Имахме и ритъм китари в продължение на няколко години, но след като тя напусна решихме, че нямаме нужда от други членове и е по-добре да останем четирима.

 

The Void: Как бихте описали музиката , която правите?
Lord Geschlecht: Не съм много сигурен, най-вече се фокусирам върху писането на концептуални албуми, защото ми харесва да създавам приказка задвижена от музика и ми се иска музиката да бъде повлияна от тази приказка. Като да четеш книга със собствен саундтрак.
Писането на песни винаги е приключение за мен и се надявам слушателят да му се наслади.

 

The Void: Има ли някакви специални влияния по време на процеса на създаване на музика?
Lord Geschlecht: Зависи от историята , която създавам за албума.
Не ми харесва да пиша случайни песни и после да слагам история върху тях, но и не пиша музиката в някаква специална подредба.
Вдъхновявам се от самата история, която пиша за момента.

 

The Void : Какво е чувството да работиш с Richard Meiz?
Lord Geschlecht: Той е велик професионалист , много земен и откровен, винаги те предизвиква да дадеш най-доброто от себе си и да мислиш извън кутията.
WM Fabio: Мисля, че работата с Richard беше едно от най-значителните и полезни преживявания, що се отнася до музикалното ми минало и умения. Той е мой учител от 2017-та година , но и много скъм приятел, винаги ми е давал безценни подсказки.
Il Primitivo: Той е моят sugar daddy ❤️

 

The Void: Какво желаете  да изразите с дебютния си албум? Какво е съобщението?
Geschlecht: Не бягай от реалността . Имам усещането , че много хора днес бягат от живота си и последствията от решенията си. Опитват се да намерят убежище във вирутални неща и понякога стават пристрастени към това. Но какво би се случило, ако всички тези инструменти за бягство решат, че ти си инструментът ?

 

The Void: Кога беше първият ви контакт с музиката? Коя беше първата банда, която чухте?
Il primitivo: Започнах да слушам метъл , когато бях на около 10 години , започвайки с Korn, Deicide,от които се научих как да използвам дет вокалите , Lamb of God и Rammstein.
Seck: Винаги съм бил музикален фен, като малък родителите ми постоянно ме водеха на концерти на различни италиански изпълнители и именно по този начинн ми беше представен света на музиката . Когато започнах да търся в себе си и дасе формирам като личност , открих и голямата си страст – рап музиката.
Малко след това открих и метъл музиката със Slipknot, Behemoth (обожавам блек метъл музиката), както и много други артисти от различни жанрове – от класическа музика до пънк.
WMFabio: Ако трябва да съм честен , не си спомням първия си контакт с музиката, трябва да съм бил доста малък тогава, но идеално си спомням първия контакт с метъл музиката.
Бях на 10 години, когато доведения ми брат ми пусна да послушам System of a down и Slipknot.
Един ден вечеряхме и той ми подари първия ми метъл албум – “Toxicity” на System of a down.

 

The Void: Кога и как решихте , че искате да се занимавате с музика?
WM Fabio: Първият път, в който споделих страстта си към музиката беше, когато бях на 12. В този период свирех със съучениците си и дори си направихме група, макар и да беше просто малка трибют група , изпълняваща кавъри на ACDC (и честно казано, да звучахме доста зле). Четири години по-късно, когато бях на 16, срещнах Amedeo F и Amedeo C. , които ми помогнаха да развия страстта си към създаването на музика.
Lord Geschlecht: Реших, че искам да създавам музика още в момента, в който хванах китара за първи път и това все още е главаната причина поради която свиря.
Не ме интересува дали ще бъда най-бързият виртуоз в света , просто искам да напиша песните със собствената си ръка.

 

The Void: Кое е най-екстремното ви преживяване по време на концерти ?
Il primitivo : Една нощ в Милано , по време на един от концертите ни, саунд техникът не беше включил микрофона ми , защото се мотаеше на бара.
Доста се изнервих и скочих върху звуковия му миксер . Тогава охраната дойде да ме изхвърли навън, затова се качих обратно на сцената. Всичко това, докато пея.
Seck: В Милано. Някакви типове започнаха шибана престрелка в близост до мястото, в което имахме участие. Изненадващо.
WM Fabio: Мисля, че най-ескремното ми преживяване беше по време един от последните ни концерти. Бяхме във Виголцоне ,малък град в близост до Пиаченца.
Докато свирехме последната песен бегло си спомням как всички се качиха заедно с нас на сцената и започнаха да подскачат и да се хвърлят в пого.
Беше силно преживяване и мога да се закълна, че видях хора, които буквално се приземяваха върху дръм сета ми .

 

The Void : Кои са любимите ви групи/ музиканти и жанрове в музиката?
Il primitivo: Франк Синатра, Korn, Pantera, Lamb of God, Deicide и моите единствени Rammstein.
WM Fabio: Слушам много разнообразна музика и не мога да се спра на един, но мисля, че бандите които слушам най-много са punk/ska групи като NOFX, sum 41, social distortion или dethcore банди като whitechapel, emmure и attila, като харесвам и много други артисти.
Lord Geschlecht: Труден въпрос. Нямам любим жанр,но ако трябва да направя списък на топ 10 на любимите си музиканти от всеки стил , бих казал , че на връха са Alter Bridge (Mark Tremonti е любимият ми китарист), последвани от Periphery, Killswitch Engage, Megadeth, Weather Report, King Crimson, Dizzie Gillespie , Salmo (италиански рапър), Nevermore и Belphegor.

 

The Void : Какво мислите за италианската музикална сцена , по-специално groove metal/industrial metal/death metal ? Кои банди бихте препоръчали?
WM Fabio: В момента италианската сцена е пълна с добри артисти и музиканти. Единственото, което мога да кажа е че за съжаление повечето от тях разполагат с много малко случаи, в които да покажат какво могат и да представят музиката си . Това се случва много често в метъл музиката. Мисля, че е доста тъжно да се каже , но тази музика е много неразбрана и подценена, особено що се отнася до италианската сцена.
Бандите, които бих препоръчал , са : Genus Ordinis Dei, Nymind и Krashah. Има, естествено, още много наистина добри банди, но тези според мен са най-забележителните за момента.

 

The Void : Познавате ли българската музикална сцена?
WM Fabio: За съжаление не знам нито една банда от България . Досега не съм имал възможност да разбера повече, но се надявам това да бъде поправено някой ден.
Il primitivo: Не познавам нито един български артист, но бих се радвал. Правя Slav squat по време на всеки концерт (напълно сериозен съм) .

 

The Void : Какво мислите за депресията?
WM Fabio: Мисля, че е много трудна тема за дискутиране. Първото нещо , което ми идва наум е да кажа, че музиката може да помогне на хората, намиращи се в трудни ситуации. Познавам някои артисти, които са ми разказвали личните си истории и преживявания. Някои от феновете им са се свързвали с тях, за да им кажат как тяхната музика им е помогнала да се справят със сериозни проблеми и депресия, как е спасила живота им. Мисля, че музиката наистина помага в такива случаи.
Seck: Депресията е ужасяваща спирала , има много неща които да бъдат разказани за това заболяване , но в края на краищата само едно е важно : „Ти не си сам.“.
Ако наистина се чувстваш депресиран , спомни си това, излез и намери някой, който те обича.
Някой , който да обичаш или специалист, който може да ти помогне.
Остани близо до приятелите и семейството си, защото това е единствения начин да се измъкнеш от тази гадост.

 

The Void: Какво ви вдъхновява, мотивира и бихте искали да виждате/усещате повече в живота?
WM Fabio: Това, което ме движи е страстта ми.
Винаги съм имал това усещане за музиката и в частност за музикалния ми инструмент.
Винаги съм смятал, че свиренето е наистина мощен и красив начин, по който да изразя себе си и по-генерално казано, да изразиш всяка личност.
Наистина се надявам това, което обичам да правя да бъде оценен от другите и тази музика да действа вдъхновяващо за бъдещите артисти.
Lord Geschlecht: Музиката сама по себе си е причината да съществувам.
Силно е , не знам как точно да се изразя правилно.
Кара ме да се чувствам свободен да бъда себе си, има силата да обедини милиони хора.
Помага да си спомниш. Помага да забравиш.
Не знам какво точно представлява, но това чувство ме мотивира от години.

 

The Void: Съществува ли определена кауза, зад която стоите и бихте искали да споделите с нас ?
GESCHLECHT: О, не . Ние сме просто банда момчета, които създават музика за хората.

 

The Void: Споделете няколко думи за финал.
GESCHLECHT: Бихме искали да благодарим на всички, които ни подкрепят. Благодарим ви за времето, което отделяте за нашата музика.
Продължавайте да обичате музиката и задължително чуйте дебютния ни  албум “New Load Continue” , който ще излезе на 29 -ти ноември чрез Time to Kill!
Благодарим ви!

 

Последвайте бандата във  FACEBOOK.

????????  ENGLISH VERSION >>

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.