Стрийм: Forndom : Faþir

Шведският фолк/ембиънт проект Forndom издаде днес третия си дългосвирещ албум, “Faþir”,  чрез лейбълите Nordvis Produktion и Season of Mist.
Студийното заглавие е налично за поръчка в дигитален формат и на физически носител (CD и 12″ винил).

Линк за поръчка: https://nordvis.com/en/forndom-a-1?artist_id=1

Цикълът на живота и природата е безценен и завладяващ. Раждаме се. Учим се. Живеем. Умираме. И след смъртта, нов живот се задава на хоризонта. Когато светът мръзне в мрачната и студена прегръдка на зимата, обещанието на пролетта за възраждане на всичко около нас поддържа надеждата жива. Такова е приключението, по чийто път поемаме, такава е продъжлителността на живота на “Faþir”. Тежащ, пулсиращ, изпълнен с различни контрасти. Пламенна враждебност и огнено отмъщение, разцъфващ живот и буйна плодовитост, сърцераздирателна скръб и дълбока мъка. Такъв е пътят, по който вървим, под ръководството на божествата. Помагащата ръка на бащата. Подхранващата мъдрост в моментите, когато силно се нуждаем от нея.
Но понякога коварен бог, който ни води към смърт и отчаяние – макар и винаги с подчертана висша цел. Такъв е “Faþir”.

С красноречие, елегантност и емоция, L. Swärd създаде пореден монолит на възвишеното изкуство, който да добави към безупречната дискография на Forndom. Това дългоочаквано продължение на „Dauðra Dura“ от 2016 г. не е нищо друго освен модерен шедьовър, с корени , гледащи към древните традиции. Изразителните вокали и струни се извисяват върху основата на непокорни барабани, като духове, танцуващи в небето, все още свързани с човешкия пулс.
Без да се отказва от силната връзка с нашия смъртен свят, във „Faþir“ е изградено дълбоко свещено измерени . Проблясък на божественото, гледано през обектив на преданост и истинност. Присъединяването на смъртта и живота, до някаква степен.

Сгъстената атмосфера и необятните вътрешни пейзажи, които Forndom създава, са по-общирни от всякога и от пърата потрепваща струна на “Jakten” до последния замечтан ритъм на “Hemkomst”, слушателят се пренася в друго време, на друго място и друг начин на мислене, оставяйки след себе си стреса и повърхностността на съвременния свят и откривайки отново изгубената мъдрост, скрита под булото на изминалите години.

 

Съдържание на албума:
1. Jakten
2. Yggdrasil
3. Finnmarken
4. Fostersonen
5. Munin
6. Hel, jag vet mig väntar
7. Hemkomst

 

 

 

Пълен стрийм на албума в BandCamp:


 

Сподели статията :
  • 108
  •  
  •  
  • 11
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *