Нов сингъл от предстоящия албум на Blight

Нов сингъл от предстоящия албум на Blight

Канадската блек метъл банда Blight пусна нов  сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, озаглавен “Temple of Wounds”.
Очаква се албумът да бъде издаден на 5-ти юни тази година чрез лейбъла Svart Records, като ще бъде наличен в дигитален формат и на физически носител – CD и двоен 12″ винил.

Линк за поръчка: https://svartrecords.com/product/blight-temple-of-wounds-album/

Blight се заформя през 2008-ма година в Монреал под формата на блек метъл дуо, състоящо се от музикантите Saligia и G. McCaughry, като в ранните си години издава няколко демо записа на аудиокасети, предавани от ръка на ръка и всъщност доста ценни за канадския ъндъграунд в сегашно време. В периода от 2010-та до 2011-та година фронтменът на бандата и главен отговорник за текстовете на песните и до днес, Gabriel McCaughry (ex- Unquintessence, Ion Dissonance, Vatican, Anathema Publishing Ltd.) се събира с музикантите Pascal Pelletier, Cedric Deschamps и Rob Lapalme (ex- Insect & Ontôs On) , запълвайки окончателния състав на Blight .
Лирическите теми в творчеството на Blight изследват дълбоки страни на вътрешната алхимична трансмутация, което придава на музиката им значителна литературна тежест.

 

 

Съдържание на албума:

1. Dar-Akh-Qayin 05:01
2. Elsewhere & Elsewhen 05:30
3. Kingship 05:27
4. Before the Monolith 07:02
5. A Violent Light 05:35
6. The Aurous Nescience 05:01
7. Palish-I 04:50
8. Scrying the Iosis 05:50
9. We Left Of Our Own Volition 06:07

 

 

 

Премиерният сингъл от албума, “Elsewhere & Elsewhen”:

 

 

Първото разкрито заглавие от албума, “A Violent Light “:

 

 

 

Сподели статията 🤘🏻
  • 101
  •  
  •  
  • 6
  •  
  •