Стрийм: Forgotten Tomb : Nihilistic Estrangement

Стрийм: Forgotten Tomb : Nihilistic Estrangement

Италианската блек/дуум метъл банда Forgotten Tomb пусна за свободно слушане  десетия си  дългосвирещ албум, озаглавен “Nihilistic Estrangement”.
Студийното заглавие предстои да бъде официално издадено утре,  8-ми май ,  чрез лейбъла Agonia Records и ще бъде разпространено в дигитален формат и на физически носител – компактдиск и 12″ винил.
Продуценти на албума са Ferdinando “Herr Morbid” Marchisio и Alessandro “Algol” Comerio, като вторият се заема и със смесването на албума.
На Jack Control е поверено мастерирането му в култовото тексаско студио Enormous Door Mastering (Darkthrone, Aura Noir, Martyrdöd).
Обложката на албума е произведение на Paolo Girardi (Power Trip, Bell Witch, Manilla Road etc…), създадено като допълнение към мизантропската и интровертна природа, зародени в музиката и текстовете на новото заглавие.

Линк за поръчка: https://agoniarecords.com/forgottentomb

В коментар, китаристът и вокалист Ferdinando “Herr Morbid” Marchisio пояснява:
“Nihilistic Estrangement е нашия десети албум и отваря нова глава за групата и най-вероятно, цяла нова трилогия, следователно и звучи различно от предишните ни албуми, затворили последната трилогия. Цялата идея и концепция зад албума беше да направим нещо различно от нашумелите към момента тенденции откъм стил и продукция, за да бъде вечно и да не бъде обвързано с определен отрязък от време. Избрах специфични винтидж микрофони от 60-те, 70-те години за студийните сесии и свирех най-вече на инструменти от ранните ’80, използвах също така аналогови ленти и модерна смесваща конзола. Всичко беше записано горе долу като стар албум от 40-те години или подобно.
Много ми се искаше да създадем нещо , което да е премахнато настоящето състояние на музиката и стандартизираните продцкии, които се появяват всекидневно.
От музикална гледна точка има разлики в периодите на всяка група, но в този случай звучи изключително освежаващо и лично; Това е Forgotten Tomb на 100%.
Текстовете на песните са свързани с различни теми, но основният фокус е постигането на ментална независимост и отчуждение от модерния свят, абсолютният отказ от това да стана част от настоящото състояние на нещата и това да намеря утеха във вътрешния си свят, където никой не може да влезе.
Бих казал, че текстовете и концепцията на албума са наистина мизантропски, макар и това да е термин, толкова подхвърлян наоколо с годините, че малко или много вече е изгубил истинското си значение…”

 

 

Съдържание на албума:

1. Active Shooter
2. Iris’ House Pt. I
3. Iris’ House Pt. II
4. Distrust³
5. Nihilistic Estrangement
6. RBMK

 

 

 

Пълен стрийм на албума в YouTube:


 

Полезни връзки:
Website: http://www.forgottentomb.com
Facebook: https://facebook.com/Official.Forgotten.Tomb/
Instagram: https://www.instagram.com/officialforgottentomb/
Bandcamp: https://officialforgottentomb.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/56sxMCmVq5a2AZlmz39YOW

 

 

 

Сподели статията 🤘🏻
  • 82
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •