THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Kall : Brand

Стрийм: Kall : Brand

Шведската блек метъл банда Kall  изддаде днес  втория си  дългосвирещ албум, озаглавен „Brand“ ,  чрез  лейбъла Prophecy Productions.
Албумът е наличен в дигитален формат и на физически носител – Digipak CD и двоен 12″ винил (черни  и лимитиран брой прозрачни неоново-оранжеви плочи).
Линк за поръчка: https://prophecy.lnk.to/kall-brand

Prophecy Productions споделя:
Определени от  Cvlt Nation като „Velvet Underground на black’n’roll-a, Kall изминават дълъг път.
Отминаха шест години откакто наследниците на депресив блек метъл пионерите Lifelover издават едноименния си дебютен албум. И докато призракът на бившата им банда витае над трима от музикантите, техният втори албум „Brand“ е хвалебствен химн на строгия индивидуализъм.

„Все още се справяме с отминалите травми и ярост, но го правим   по по-конструктивен начин и със същата откровеност.“ – споделя групата.
Първичното звучене на композициите и същевременно прецизното им структуриране отразяват емоционалната чистота, която създателите са искали да запазят. Името „Brand“(„огън“),  е свързано с песента  „Eld“, като история за насилствено прочистващо изживяване при горски пожар, превръщайки изначалната сила на природата в повтаряща се тема.

В този смисъл, албумът е зов да надмогнем страданието като се изправим срещу него, използвайки езика на скандинавския блек метъл, шуугейзинг пост-рока, психеделията, подсилена от саксофон и най-тъжното усещане от поп-музиката, за да предадем съобщението нататък. Счупете  веригите на обществото и се освободете от предубежденията си, доакто в същото време имате и напредвид , че не сте специални, намерете своята цел в живота да бъде толкова свободни , колкото е възможно.

Или,както казват самите шведи:
„Kall, подобно на Lifelofer, показва колективен среден пръст на всички сцени. Колкото по-комформистки са те, толкова повече ще се дистанцираме от тях…“

 

Съдържание на албума:

1. Rise
2. Fervour
3. Eld
4. Fukta Din Aska
5. Hide Below
6. Fall

 

 

 

Стрийм на албума:

По-късно през деня албумът ще бъде наличен за свободно слушане и във всички останали стрийминг платформи, включително и YouTube.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.