Стрийм: Kall : Brand

Шведската блек метъл банда Kall  изддаде днес  втория си  дългосвирещ албум, озаглавен “Brand” ,  чрез  лейбъла Prophecy Productions.
Албумът е наличен в дигитален формат и на физически носител – Digipak CD и двоен 12″ винил (черни  и лимитиран брой прозрачни неоново-оранжеви плочи).
Линк за поръчка: https://prophecy.lnk.to/kall-brand

Prophecy Productions споделя:
Определени от  Cvlt Nation като „Velvet Underground на black’n’roll-a, Kall изминават дълъг път.
Отминаха шест години откакто наследниците на депресив блек метъл пионерите Lifelover издават едноименния си дебютен албум. И докато призракът на бившата им банда витае над трима от музикантите, техният втори албум „Brand“ е хвалебствен химн на строгия индивидуализъм.

“Все още се справяме с отминалите травми и ярост, но го правим   по по-конструктивен начин и със същата откровеност.” – споделя групата.
Първичното звучене на композициите и същевременно прецизното им структуриране отразяват емоционалната чистота, която създателите са искали да запазят. Името “Brand”(“огън”),  е свързано с песента  “Eld”, като история за насилствено прочистващо изживяване при горски пожар, превръщайки изначалната сила на природата в повтаряща се тема.

В този смисъл, албумът е зов да надмогнем страданието като се изправим срещу него, използвайки езика на скандинавския блек метъл, шуугейзинг пост-рока, психеделията, подсилена от саксофон и най-тъжното усещане от поп-музиката, за да предадем съобщението нататък. Счупете  веригите на обществото и се освободете от предубежденията си, доакто в същото време имате и напредвид , че не сте специални, намерете своята цел в живота да бъде толкова свободни , колкото е възможно.

Или,както казват самите шведи:
“Kall, подобно на Lifelofer, показва колективен среден пръст на всички сцени. Колкото по-комформистки са те, толкова повече ще се дистанцираме от тях…”

 

Съдържание на албума:

1. Rise
2. Fervour
3. Eld
4. Fukta Din Aska
5. Hide Below
6. Fall

 

 

 

Стрийм на албума:

По-късно през деня албумът ще бъде наличен за свободно слушане и във всички останали стрийминг платформи, включително и YouTube.

Сподели статията :
  • 115
  •  
  •  
  • 18
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *