THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Acherontas : Psychic Death – The Shattering Of Perceptions

Стрийм: Acherontas : Psychic Death – The Shattering Of Perceptions

Гръцката блек метъл банда Acherontas пусна за свободно слушане осмия си дългосвирещ албум, „Psychic Death – The Shattering Of Perceptions“ , който се очаква да бъде издаден официално  утре, 26-ти юни, чрез лейбъла Agonia Records.
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител (CD Digipack и няколко вида 12″ винил).
Албумът е записан в Coven’s Corridors of Wilderness.
Продуцирането, смесването и мастерирането на албума са осъществени в Pentagram Studio от George Emmanuel (Lucifer’s Child, ex-Rotting Christ).
Обложката на албума е дело на Chris Undirheimar от Blood and Fire Ritual Art studio.

Линк за поръчка на албума: https://bit.ly/38Swp3w

 

Мистика, магия, окултни изкуства и ритуали, всичко това са водещи фактори за творчеството на Acherontas и са най-адекватните думи , които биха могли да опишат имиджа на бандата, звука и текстовете на песните им.
Бандата е считана за една от най-представителните извадки от новата вълна в гръцката блек метъл сцена , истински вдъхновена и повлияна от елинската метъл сцена, ретро рока (особено този от 70-те) и източната философия.

Acherontas e създадена през далечната 1996-та година от V.Priest и от този момент нататък остава вярна на традициите си, които с времето превръщат бандата в „магически ковън, отдаден на древните шумерски мистерии на драконовата кръв“.
Според бандата „много традиции прегръщат тези древни източници като отпечатъци и придобиват формат в нашето пространство, като например астрален вампиризъм, херметизъм, кабала, сатанизъм и други.“
V. Priest продължава, „истинското магьосничество не е изкуство, а чиста наука… за да се осмелим, трябва да знаем; за да го пожелаем, трябва да се осмелим. Трябва да имаме желанието да завладеем империи , а за да царуваме, трябва да го правим в мълчание. Ние сме истински за онези, чиито очи могат да виждат…”.

 

ACHERONTAS коментират новия албум:
„Две години след последния ни албум , „Faustian Ethos“, сборът на Acherontas се завръща с монументален албум, предоставящ най-зрялата, потентна и разнообразна творба за цялата си 23-годишна дискография, изпълнявайки обещанията , оставени във времето със затварянето на триптиха Psychic Death. Разрушаването на възприятията и разтварянето на Психеята.
Манифест на звук, дух и материя, преплитащ древните пътища на гадаене.
Във всички кардинални направления основните елементи на Психическата структура детонират и процъфтяват, изгряват и пламват като новородена свръхнова, вграждайки аксиоми и атрибути върху жизнените точки на съществуването, върху етерите и в дълбините.
Неразкритата напълно карта на фината анатомия на човека бива залята от управляващата универсална сила на Виталността, стрелите на живота, нектарите на смъртта и пламъците на Прераждането.
Кристалните зали на Психеята отново отзвучават с монументален крайъгълен камък, за да прославят Възнесението към Божеството, Дявола и Вътрешния демон.
Очаквайте яростно завръщане дълбоко в корените на 90-те, когато израснахме и еволюирахме чрез Черните изкуства … Няма повече думи … Действията определят мъжете и смелите духове „.

 

Съдържание на албума:

1. Paradigms of Nyx
2. Κiss the Blood
3. The Brazen Experimentalist
4. Psychic Death „The Shattering of Perceptions“
5. Coiled Splendor
6. The Offering of Hemlock
7. Sermons of the Psyche
8. Μαγεια των καθρεφτων (Magick of Mirrors)

 

 

 

Премиерно излъчване на албума в YouTube :

 

 

ACHERONTAS :
Facebook: https://www.facebook.com/drakonbreath
Bandcamp: https://acherontascoven.bandcamp.com/

Други проекти на V.Priest:
https://shibalbahalls.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ShibalbaHalls/
https://www.instagram.com/shibalbaofficial/
https://zazensounds.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ZazenSounds/
https://www.instagram.com/officialzazensounds/

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.