Втори сингъл от предстоящия албум на Svederna

Шведската блек метъл група Svederna пусна нов сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, озаглавен “Härd”.
Очаква се албумът да бъде издаден на 28-ми август тази година чрез лейбъла Carnal Records, като ще бъде наличен в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack.
Записът, смесването и мастерирането на албума са дело на Lars Robin Larsson Asp.
Обложката на албума е творба на Björn Underek Lidberg.

От лейбъла споделят:
28-ми август отбелязва завръщането на Svederna с ‘Härd’, техния нов албум, съдържащ 10 парчета върховен блек метъл, изпълнени с тяхната яростна смесица от сурова агресия и силни мелодии. Както винаги, всемогъщият риф е основният фокус, като всеки от тях е надвишен от следващия, което създава истинска разруха. Заглавието на албума, преведено на английски като „Hearth“, символично означава свещено място, където всичко се стопява и остава само истината.

За трети път записът и продукцията се провеждат в отдалечената пустиня на техния роден Вермланд, Швеция, с дългогодишния сътрудник Ларс Робин Ларсон Асп. Албумът е закован в периода на една седмица през февруари 2020 г. с парагона за поддържане на органичен, суров и ясен звук, оставяйки песните да говорят за себе си с чувство за неотложност и жизненост.

С постоянния си басист Саймън Фрьодеберг Карлин, Svederna влезе в пълен кръг от четирима инструменталисти, които пишат и изпълняват в пика на своята компетентност в групови усилия. Създаден с усещане за безвремие и с това силно ядро като начало, ‘Härd’ е резултат от всеотдайност и убеденост, пренасяйки групата и нейната музика в нови музикални равнини. Докато се разширява по-дълбоко в основата на блек метъла, групата има стръмни, непредсказуеми и заклинателни аранжименти за песни с ефект на огъване на ума, заключвайки публиката към стената на звука.

На преден план, нетърпеливо крачещ, е разсеяният глас на ужасно отчаяние, добавящ тържествен слой с груби лирически теми, които се занимават с предстоящото разпадане на света около нас и необходимостта от завръщане към естествения начин на живот.

За да отпътуват дори още по-нататък в земята на ‘Härd’, художественото оформление и илюстрациите на албума са създадени от визуалния артист Бьорн Ундерек Лидберг в тясно сътрудничество със Svederna .

Линк за поръчка: https://svederna.bandcamp.com/album/h-rd

 

 

 

Съдържание на албума:

1. Den arkaiska rötan 04:31
2. Folkets Blod 05:40
3. Skuld och vita knogar 05:11
4. Förtigen 04:16
5. Niðr 05:22
6. Tempelhärd 06:10
7. Sanndrömmar om evigt lidande 01:59
8. Urkvedsljuset 06:06
9. Varsel 04:16
10. Androm till skräck och varnagel 05:25

 

 

Премиерният сингъл от албума,”Folkets Blod “:

Сподели статията :
  • 94
  •  
  •  
  • 12
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *