THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Marche Funèbre : Einderlich (2020)

Marche Funèbre : Einderlich (2020)

Четвъртият дългосвирещ албум на белгийския квинтет Marche Funèbre, озаглавен „Einderlich“ , предстои да бъде издаден на 25-ти септември тази година чрез BadMoodMan Music / Hypnotic Dirge Records.

„Einderlich“ , в превод „Светлината в края“, е албум, който според мен би бил близо до душата на всеки човек, който е отворен за човечността и уязвимостта си.
Повечето хора сме преживяли своите тежки моменти, предстоят ни и още много в живота занапред. И макар през повечето време да гледаме с усмивка на нещата и да приемаме по сосбтвен начин действителността такава, каквато е, често се случва да изгубим вяра и надежда в пътя, по който сме поели.
Творбата на Marche Funèbre представя концептуално точно това усещане на безднадеждност и странната способност на хората сами да искат да отнемат живота си.

Представяйки много от разкритите до момента музикални похвати на групата и красивата комбинация от дет, блек и дуум метъл, „Einderlich“ показва пред нас една почти едночасова композиция, която просто не може да ни остави безучастни, в който и да е аспект.
„Scarred“ започва с нежни и отнасящи акорди, докосващи и играещи си с ритмичните барабани и изчистени вокали на Arne Vandenhoeck , последвани от истинска експлозия от чиста и неподправена емоция.
Още с това начало става ясно,че този албум носи послание, някак по- различно от всичко правено до момента от групата и по-специално, от „Into the Arms of Darkness“, дебютният албум.
Отново усещам класическите дуум залитания, традиционни за бандата, но тук има допълнена тежест и емоция, които са ми убягвали досега в творчеството на групата.
Определено сякаш е настъпила градация в музиката на Marche Funèbre, защото в нея се усещат много повече слоеве и атмосфери.

Продукцията на албума, извършена от Markus Stock, познат както от работата около собствените си проекти (Empyrium,Sun of the Sleepless,Vision Bleak ), така и от звукозаписната си работа за групи като Alcest, Secrets Of The Moon и мн. др. , е просто съвършена.
Няма момент, в който нещо да издразни слуха ми или да ме накара да сменя песента.
Добрата продукция и звук тук дават картбланш на музикантите да представят музиката си във вид, който да очарова слушателя още с първите изсвирени ноти.

 

Оценка: 9/10 ????????????????????????????????????

Любима песен: „Einderlich“

До момента има издаден един сингъл от албума, „When All Is Said“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.