THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Antzaat : For You Men Who Gaze Into The Sun (ревю & премиера)

Antzaat : For You Men Who Gaze Into The Sun (ревю  & премиера)

Antzaat е блек метъл група, създадена в Белгия преди около пет години.
Във видимо потайния квартет членуват басистът Isaroth, барабанистът Eenzaat , вокалистът и водещ китарист Ronarg (Ars Veneficium,ex-Eratomania) и китаристът Nihil (Decross) .
В този състав от самото начало до момента групата сработва сплав, която им помага да се откроят ясно сред останалите представители на сцената.

Дебютното EP на групата, „The Black Hand of the Father“, излезе преди три години и зададе тон в творчеството на групата, вадейки на показ нейната безкомпромисна агресия във всеки риф и изстръгнати от дробовете вокали, с окултните си текстове и перфектно изпълнение на всеки акорд.
Сами се досещате, когато става дума за група като тази – вече задала собствен висок стандарт, от всеки следващ албум се очаква повече и повече.

Дебютният дългосвирещ албум на групата , “For You Men Who Gaze Into The Sun”, представлява точно това – очаквано продължение и градация на всеки аспект от музиката на Antzaat, без да разочарова и за секунда.
В продължение на девет песни с обща продължителност около 45 минути, музикантите разкриват пред слушателя завладяващи текстове , като вече познатата ни от предишното заглавие агресия е придружена от по-пристрастяваща атмосфера отвсякога.

В този албум омразата и окултната тема са съчетани в много красив и отчетлив вид и някак веднага в ума ми изниква мисълта „Тези момчета напълно оправдават името си.“, тъй като интересен факт е, че  Antzaat e стара холандска дума, която означава да бъдеш враждебен, да мразиш, да бъдеш „против“.

“For You Men Who Gaze Into The Sun” изцяло те потапя в това пространство на чиста омраза и нетърпимост към статуквото и меркантилното, към всичко онова, което просто няма място в живота на някой, който е осъзнат и е отровно за съществуването и разрастването на духовния ни свят като едно цяло и като отделни личности.

Сурови, яростни, режещи и най-вече, каращи те да помислиш върху онова, което ти е поднесено като емоция и като смисъл чрез текстове, насочени както към външния видим и скрит от простото око свят, така и към вътрешния, създавайки мощна интроспекция и усещане за някакъв вид незавършеност и чиста мизантропия.

В албума се усеща и доза експеримент със звука и вокалите, като можете да чуете на определени места noise  елементи и други заигравки, които говорят за желанието на музикантите да надграждат и търсят най-добрия начин, по който да подходят към своята експресия, следвайки собствения си стил на музициране.
Бих се радвала, ако всеки дебютен албум, който чувам е с подобна тежест  и му е обърнато толкова внимание откъм лирика и звук (тук е момента да поздравя звуковите инженери в Wolfthrone Studios).

“For You Men Who Gaze Into The Sun” е подходящ за всеки запален фен на белгийската блек метъл сцена , както и специално на групи със звучене, близо до това  на финландците Sargeist, за чиято атмосфера силно ми напомнят Antzaat още от самото начало на музикалното си творчество.

Ако търсите музика, която да влезе под кожата ви и да поразкъса плътта на остарелите ви идеи и мислене, то това е албумът, който ще ви дари с истинско усещане за култ, придружено от силна и поразяваща с агресията си  блек метъл атака и завладяваща, обсебваща  концепция.

Оценка: 9/10 ????????????????????????????????????
Любимо парче от албума: „Radiant Fire“

Официалният стрийм на албума ще се случи тази вечер в 21ч. в YouTube, елате да послушаме заедно:

Заглавието може да бъде поръчано на този линк: https://smarturl.it/menwhogazeintothesun

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.