crypt@thevoidjournal.com 

BulgarianCroatianEnglishFrenchGermanGreekIcelandicItalianNorwegianPolishRomanianRussianSwedishUkrainian

Нов сингъл от предстоящия албум на FUATH

Нов сингъл от предстоящия албум на FUATH

FUATH, атмосферичният блек метъл проект на Andy Marshall от SAOR, разкри втори  сингъл от  предстоящия си  втори дългосвирещ албум.
Студийното заглавие носи името ‘II’ и ще бъде издадено чрез лейбъла Season of Mist Underground Activists на 19-ти март тази година.
Записите на песните албума са осъществени във Fortriu Studios.
Продуцент и звуков инженер на албума е самият Andy Marshall.
Смесването е поверено на The Amplogia Studio и Vitold Buznaev.
Мастерирането е извършено от Tim Turan в Turan Studio.
Обложката на албума е творба на Luciana Nedelea.

Преведено като „омраза“ от келтски, FUATH е атмосферичният блек метъл издънка на Анди Маршал от SAOR. Вдъхновявайки се от може би най-плодородния и експлозивен период на блек метъла – началото до средата на 90-те години на миналия век, музиката канализира неумолимия тенор и леда на предшествениците си като BURZUM, DARKTHRONE и MAYHEM.

Първоначално планиран като самостоятелен проект, след издаването на “I” през 2016-та година , Маршал реши да превърне FUATH в ‘сериозен’ проект. Скоро ще излезе вторият албум на групата, II, чрез дъщерния лейбъл на Season of Mist, Underground Activists .

Шотландските корени на Маршал привидно са заложени върху скандинавското влияние на блек метъл. Докато SAOR се опира силно на шотландски теми и мелодии, които той е класифицирал като “каледонски” метъл, FUATH е непрекъснат канализатор на черните изкуства, който твърдо напомня за времето, когато в екстремния метъл имаше мистерия и интриги. BURZUM и DARKTHRONE са първоначалните открития в блек метъла на Маршал, а DRUDKH и WINDIR осигуряват баланс поради тяхната неоспорима способност да предават неповторима атмосфера. Това добавя още влияния, посветени единствено на възвръщането на духа и атмосферата на блек метъла като цяло.

Красивият пейзаж, суровият климат и предчувстващият се мрак превръщат зимата в перфектния фон за блек метъл от 90-те. Може би няма климат, по-известен в рамките на блек метъла- зимата и блек метълът са трайно преплетени. Следователно не е изненадващо, че това е предпочитаният сезон за много изпитани в битките блек метъли – включително Маршал, който винаги е бил привлечен от тъмнината в природата, както и от езическия мистицизъм. Той винаги обича да разказва за своя ритуал да се разхожда из гората в мраз и сняг , определеяйки го като „духовен“ и основен източник на вдъхновение за новия студиен албум на FUATH.

Написан през зимата на 2019-ра година и след това записан през август и септември 2020-та година във Fortriu Studios в Шотландия, „II“ включва вокалите на Маршал и изпълненията му на всички инструменти, с изключение на барабаните, които са изпълнени от Карлос Вивас в Испания. Докато „I“ прилежно оставаше в границите на конвенционалния блек метъл, „II“ ни представя песни, които отиват по-далеч в замръзналите равнини със сложни дози мелодия, зловещи рифове и хипнотични секции с взривен удар. „II“ отбелязва огромен напредък за Fuath от „I“. Когато пишеше дебютния албум, Маршал гледаше на FUATH като на страничен проект и нямаше официална представа за това как иска да звучи. За разлика от първото заглавие, „II“ е подобрение в общ план, с по-добре изработени песни, по-остри блек метъл вокали от Маршал и подобрена продукция.

 

Съдържание :
1. Prophecies (09:28)
2. The Pyre (06:51)
3. Into the Forest of Shadows (06:23)
4. Essence (09:26)
5. Endless Winter (09:23)

 

Премиерният сингъл, ” Into the Forest of Shadows”:

Кратък официален тийзър към албума:

 

Полезни връзки:

Bandcamp – https://fuath.bandcamp.com
Facebook – https://www.facebook.com/fuathmusic
Instagram – https://instagram.com/fuathmusic

Сподели статията :
  • 76
  •  
  • 12
  •  
  •  
  •