THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Frostmoon Eclipse : „Rustworn“ (ревю и премиера)

Frostmoon Eclipse : „Rustworn“ (ревю и премиера)
BG1 от 2

Основана през есента на 1994-та година от Claudio Alcara, Frostmoon Eclipse се нарежда сред първите установили се блек метъл банди на италианската метъл сцена, като сред традиционните за бандата акустики и олдскуул блек метъл, следващ традициите на локалната сцена, като ловко добавя и елементи на шведската, френската и норвежката сцена, създавайки монументални записи. Всеки един от членовете на бандата допринася и в много от другите големи имена в жанра , като Blut Aus Nord, Darvaza, Chaos Invocation, Fides Inversa и много други, което говори силно за способностите на музикантите и техния талант.

В „Rustworn“  отново сме свидетели на традиционните похвати на бандата, като интересния избор на акустики се допълва от режещи китари, мелодични пасажи и олдскуул атмосфера.
В малко над 34 минути Frostmoon Eclipse изригват с пълна сила, представяйки както невероятни нови студийни записи, така и такива изпълнени на живо : последните три парчета – „Hell Thousandfold“ , „Devoured“ и „Torn Apart By The Withering Voices Of Deceit“ са записани по време на концерт на бандата в CG  (Варезе, Италия) на 28-ми май 2018-та година, като са част от предишни заглавия на бандата – „The Greatest Loss“ (2016) и „A Ticket to Nowhere“ (2011).

Албумът започва с едноименното парче „Rustworn“, като в него могат да бъдат чути нестихващ емоционален заряд, красиви мелодични китари и бързи бластове.
Някои от рифовете в в интрото на следващата песен, „Relentless, Circling“, ми напомнят смело на атмосферата на Blut Aus Nord от „Memoria Vetusta II“ и дори „Hallucinogen“ , като бързо след това италианската традиция завладява изцяло слуха с традиционните старошколски вокали на Lorenzo Sassi .
За пореден път групата показва страхотен стил на писане на песни, като се старае във всяко парче да са включени огромна доза интригуващи елементи, които да поддържат огъня до края на композицията.
Изпълненията на живо, за които споменах , от своя страна, представят наистина една нагорещена атмосфера и могат в рамките на няколко минути да ни пренесат в затъмнената концертна зала и нечовешкия заряд, който носят Frostmoon Eclipse по време на изпълненията си пред публика.

„Rustworn“ е изригващ запис, носещ много сурова и неподправена енергия, която държи в напрежение и те кара да искаш още и още. Чрез красив стил на писане на песни , Frostmoon Eclipse за пореден път затвърждават легендарния си статус и предлагат обсебващ блек метъл запис, носещ духа на старата школа, преплетена с много мелодии и завладяваща мрачна атмосфера.

 

 

 

Оценка: 10/10 ????????????????????????????????????????

Любимо парче: „Relentless, Circling“

 

 

Записът  ще бъде официално издаден утре , на  18-ти март, чрез лейбъла Immortal Frost Productions , като ще бъде наличен  в лимитиран тираж дискове – 500 броя Jewel Case и в дигитален формат, като ще бъде презентиран  изцяло на европейското турне 15 Years of Bleakness , стартиращо на 19-ти март.

 

Линк за поръчка: https://smarturl.it/rustworn

 

 

Последвайте  официалната премиера на албума, която стартира след броени часове. Гости в чата ще бъдат и членовете на групата, към които ще можете да отправите своите въпроси.

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.