BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

Digir Gidim представят сингъла „II“

Digir Gidim представят сингъла „II“

Италианската блек метъл банда Digir Gidim разкри първи сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „The Celestial Macrocosmic Scale and The Shimmering Path of the Supreme Regulator“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 18-ти ноември чрез лейбъла Aeternitas Tenebrarum Musicae Fundamentum, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – диск и плоча.

След дебютния си албум, който привлече вниманието в днешния претъпкан ъндърграунд, амбициозният проект от Италия граби с шепи от цялата си окултна същност и я влива в дългоочакваното си завръщане.
Преминавайки от европейския вдъхновен блек метъл, но инокулирайки върху своята индо-шумерска носталгия, като древен вик в треперещо представление на сенки, Digir Gidim пренася своето визуално и звуково измерение до по-зряло и присъщо сливане.
Подкрепена от обичайното величествено произведение на изкуството, създадено от Luciana Nedelea (Mare Cognitum, Fuath, Ghost Bath…), музиката тече и ни отвежда в нашите най-луди и борещи се времена, докато първичните енергии карат земята да трепери.
Думи като атмосферичност и окултно могат по някакъв начин да осигурят котви за медиите, но не могат напълно да опишат съкровищницата от различни чувства и емоции, които създават този възвишен конфликт.
Правейки някои сравнения с дебюта, заплашителният, несистематичен и най-вече дисхармоничен ритуал на Digir Gidim поглъща огромни вълни от тъга и избухнало величие, както е перфектно представено на обложката на албума, отваряйки по-широк хоризонт от емоции и пътешествия през студени земи на несъществуване.
Това е пътешествие без шанс за връщане назад, при което избрани души достигат до Прехода към гадаенето, път през тишината на океаните и пустините, откъсвайки се от човечеството, приемайки прозрачността и небесния блясък, движейки се към крайната си жертва, предавайки се на безмилостната прегръдка на Върховния регулатор.

 

Съдържание:
1.I
2.II
3.III
4.IV

 

 

Премиерният сингъл, „II“:

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments