THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Kalmankantaja

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Kalmankantaja

Финландската атмосферична блек метъл банда Kalmankantaja представи първи сингъл от новия си дългосвирещ албум, „Waiennut (Waeltaja II)“.
Заглавието ще бъде издадено на ключвата дата 31-ви октомври , като ще бъде разпространено, разбира се, чрез лейбълите Korpituli (аудиокасета и в дигитален формат) и Wolfspell Records (диск).
Обложката е творба на Hellish Razor.

Tyrant, вокалистът на групата, споделя:

„Историята на Waeltaja продължава от самия край на приключението.
Grim666 ми изпрати песните докато се подготвях да погреба баща си, който почина малко по-рано и чувството за меланхолия и спокойна тишина ме изпълни, исках да пиша за последното пътуване, което всички предприемаме един ден.

Във финландската традиция някои неща като улавянето на странно изглеждаща риба „Мараскала“ се смятат за лоша поличба за наближаваща смърт за вас или за някой, когото познавате, и това е, на което нашият Waeltaja тук става свидетел и по този начин му става ясно – дошло е неговото време. Така той тръгва на едно последно пътуване, за да намери края на дните си.

По време на този дълъг път той размишлява какво е постигнал по време на земния си престой, как безкрайният цикъл на живота ще продължи дълго след като споменът за него избледнее и какво се крие отвъд булото на смъртта? Никой жив не притежава отговора, към неизвестното той трябва да отиде сам.

И когато краят настъпи, се постига известно спокойствие. Докато тялото се изморява, душата е готова да броди – да докосне звездите. Докато земният му пламък избледнява, първичният пламва, докато прегръща отново вечността.
Отива си в мълчание, отива си в мир.

Албумът завършва с традиционна финландска поговорка „мир за живите, почивка за мъртвите“, която често се казва, когато някой си отиде, последвана от старо стихотворение/заклинание, размишляващо „къде и кога ще свърши всичко това за мен?“. „

 

Съдържание:

1.Alkusanat (Forewords)
2.Kuoleman enteitä (Deathly Omens)
3.Rantaan rajattomuuden (To the Shore of Infinity)
4.Nimi kantaa sielua (The Name Carries the Soul)
5.Lopun sanat (Words of the End)

 

 

Премиерният сингъл, „Rantaan rajattomuuden (To the Shore of Infinity)“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.