BulgarianCroatianCzechEnglishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPolishRomanianSwedishUkrainian
The Void Journal

www.thevoidjourrnal.com
𝔘𝔫𝔡𝔢𝔯𝔤𝔯𝔬𝔲𝔫𝔡 𝔎𝔳𝔩𝔱 𝔚𝔢𝔟𝔷𝔦𝔫𝔢
 Following the Dark Arts since 2017 

Клада : „False Gnosis“

Клада : „False Gnosis“
BG1 от 2

Наблюдава се известен възход сред  българската ъндъргаунд сцена през последните няколко години и новата музика, зародена из родните ширини навлиза все по-силно в полезрението на блек метъл феновете у нас и по света. Новата ера изглежда си проправя път след настъпилото затишие  и в бъдеще можем да очакваме много нови изненади както от вече добре познати групи, така и от съвсем свежи и не по-малко завладяващи проекти.

Клада е сред любимите и оригинални имена в родната сцена, като групата бързо успя да грабне феновете със своята отдаденост към жанра, интересните си текстове вдъхновени от Толкин и окултното, с режещия си звук и опасни, раздиращи пространството вокали.

„False Gnosis“ е предстоящият втори дългосвирещ албум на Клада и ще излезе съвсем скоро, на 2-ри декември, като промоционалният концерт в негова чест ще се състои на 4-ти декември (неделя) в столичния клуб Mixtape 5 (вижте събитието тук).

Заглавието съдържа шест парчета изригващ блек метъл, просветляващ със своите екзистенциални и философски теми. По-зрял откъм замисъл, изпълнение и продукция, албумът доставя малко над 30 минути висококачествена лавина от студени китари, пулсиращи ритми и запомнящи се мелодии, провокиращи въображението.

Във всяко една от песните в албума се отличават оригинална композиция и зверска енергия, акцентирана от атмосферични моменти, пренасящи те на съвсем друго място от тук и сега.
Носещи старошколското в себе си, но и с щипка свежи идеи, Клада предават своето послание чрез красив и ледено студен химн, носещ чувство на спокойствие и възвишеност, на проникновеност и на моменти – нихилизъм и смирено отчаяние при осъзнаването на суровата действителност.

„Open your eyes and see through the veil
Past and future are mere illusions
Your hopes are only distractions
Life is nothing but a dream passing fast
Until death claims you
In surrender and sensitivity one will attain
Transcend and rise above the rotting corpse of a dying god“

 

Още с интрото в първото парче   „Onset of Winter“ и последвалите зверски изблици, става ясно какво може да се очаква в заглавието – вледеняващ класически звук със запомнящ се ритъм, с полъха на старата и по-новата школа норвежки блек метъл, едновременно вписващ се сред имена като Darkthrone и Darvaza.

Темповете в албума варират, като разнообразието на звука се усеща във всяко от парчетата, предоставяйки на слушателя интересено за проследяване музикално произведение, което убедена съм,  изпълнено на живо ще бъде заредено с още по-натежала и обсебваща енергия.

„False Gnosis“ е блек метъл албум, изтъкан от  екзистенциални текстове, апетитен дисторшън, яростни вокали и премазващи барабани, пулсиращи в разнообразен ритъм. Носеща част от норвежката стара школа и онзи добре познат мразовит оттенък, българската блек метъл стихия Клада атакува пространството безкомпромисно със своя горящ пламък и масивни послания.

„As we bring the night closer
It`s far easier to be cruel
Erosion of the mind
Seems to be enough to make us blind
A tale of marred souls
Fallen down“

 

 

Към момента свободни за слушане са три  от парчетата в албума, можете да ги чуете по-долу.

Последвайте бандата: https://linktr.ee/kladaband

 

BG1 от 2

Сподели статията :
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments