THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ArsGoatia и безмилостната атака „Hiding Amongst Humans“

ArsGoatia и безмилостната атака „Hiding Amongst Humans“
BG1 от 2

Яростни изблици , излизащи сякаш от дъното на непрогледна бездна проповядват луцифериански истини, пропити с перверзия, зловеща злоба, нестихващо насилие и смърт.
Дяволът живее в огледалото и се крие сред хората – посланието на „Hiding Amongst Humans“ е повече от ясно и предадено чрез екстремния похват на австрийците ArsGoatia , в чиято музика лавират дет и блек метъл като в неясен мрачен водовъртеж, стойността му бива увеличена неколкократно.

 

Дебютен за ArsGoatia, „Hiding Amongst Humans“ е специфично създание. Не мисля, че съм чувала точно подобен албум и дори след няколко превъртания успях да си намеря нови интересни елементи , в които да се заслушам и на които да обърна внимание, които  да ме приковат към музиката още повече.
Ако харесвате трондхаймската блек метъл сцена и традиционните куки и  бластове от старошколския дет метъл, този албум ще ви изпържи съзнанието за минути.

 

Бандата пуска въображението си изцяло на свобода , отприщвайки всяка демонична мисъл и проклятие в рамките на седем остри химна.
Още с отварящото парче „Tongues Orifice Fire“ сме свидетели на обебваща композиция, която завладява с изразителните си вокали, вариращия темп и различни вокални техники – от демонични приглушени високи викове до отчетливи призиви , сякаш извадени от подземен олтар. Психеделично изживяване е обещано още с първата песен и това няма как да не ми хареса , особено поднесено с толкова професионализъм и оригиналност. Особено ми се иска да наблегнете на инструментала (най-вече на китарите) около 01:50 , който действа като меланхоличен пролетен дъжд след касапница.

 

Втората експресия в албума “In The Veins Of The Saints” е по-хаотична и в нея могат да се чуят много дет метъл елементи, като в същото време парчето е разказ за лицемерието и за проклятията, върлуващи измежду хората. За двойните стандарти и това да имаш едни изисквания към себе си и съвсем други към околните. Точно по подобие на християнските поклонници и редица други , които уж са против техните разбирания. Това парче е точно символ на  бруталното надсмиване над целия този лицемерен цирк.
Както казва и самата банда… „Не става дума за това да се откажеш от собствените си правила, а за това да имаш различни правила за другите от тези, които имаш за себе си“. Или иначе казано… ако съдиш другиго, съди и себе си по същия начин, току виж излязло нещо полезно от това…
Цялата тази същност на песента е пресъздадена чрез плавно интро с ритмични барабани и по-атмосферни китари,избухващи в много бърз ритъм с дълги сола и обебващи двойни тежки вокали (групата разполага с двама отлични вокалиста), чиято изразителност е много приятна за слушане и напомня на ранните години на 90-те , като се усещат донякъде и 80-тарските влияния.

 

Въобще, по време на целия албум ArsGoatia не престават да зарибяват с музиката си и да предлагат нови и неочаквани звуци, които да те застопорят тук и сега. Ще чуете всичко в отличен вид – перфектни вокали, китари, бас и барабани, като всички те са изпълнени с прецизност и в различни вариации , без да има претрупаност на елементи.

 

Хаотично и психеделично странстване из мрака, „Hiding Amongst Humans“ е сурова блек метъл експресия, в която можеш да откриеш по нещо заразително във всяко парче. Безкомпромисна атака, която те кара да тръпнеш в очакване какво следва.
Звуков кошмар с невъобразимо красиви китари, пропит с яростния зов от най-горещата точка на Ада.

 

 

 

    Оценка: 10/10

 

Група: ArsGoatia (ex- Our Survival Depends on Us)
Албум: „Hiding Amongst Humans“
Дата на издаване: 03.02.2023
Лейбъл: Vàn Records/Soulfood Distribution

 

 

Можете да чуете второто парче от албума „In The Veins Of The Saints“ ТУК.

 

Състав на групата:

B.R. – вокали, бас
T.K. – китари, вокали
C.K. – барабани
G.P. – китари

 

Последвайте ArsGoatia:

https://www.facebook.com/arsgoatiaofficial

https://www.instagram.com/arsgoatia_band/

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.