THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Втори сингъл от предстоящия албум на AARA

Втори сингъл от предстоящия албум на AARA

Увенчавайки своята тристранна интерпретация на готическия роман от 19-ти век „Melmoth The Wanderer“ от Charles Robert Maturin, AARA представят нов сингъл от заключителната част от трилогията Triade, която ще бъде пусната на 31-ви март чрез лейбъла Debemur Morti Productions.
„Triade III: Nyx“ е кратко, елегантно демонстриране на сила и класа, намаляване, стесняване и кондензация на силния, но пъргав блек метъл стил, с който групата е известна. Швейцарската група вдъхва живот на последните глави на книгата чрез шест хипнотизиращи песни:

01. Heimgesucht
02. Emphase der Seelenpein
03. Moribunda
04. Unstern
05. Des Wanderers Traum
06. Edo et Edam

Албумът е записан, смесен и мастериран в Chäuer Studios Bärn. Обложката е нарисувана от Michael Handt, като Johnny Warren (MODERN RITES) създава интрото към отварящото парче, както прави и за останалите части от трилогията.

 

Днес можем да чуем песента „Unstern“.
Композицията показва   усъвършенстваната запазена марка мелодичен звук на швейцарската блек метъл банда във водовъртеж от гърмящи барабани, благозвучни китари, зловещи шепоти и писъци – една завладяваща и страховита атмосферна симбиоза от текст и музика.

 

Слушайте тук:

 

 

Композиторът Berg уточнява:

„В случая с „Unstern“, както и с всички останали песни от „Triade III: Nyx“, писането на песните е донякъде опростено. Има по-малко промени в рифовете, частите се повтарят по-често и се използват по-малко солови китари. В резултат на това „Unstern“ изглежда особено по-заземена песен в сравнение с иначе понякога завладяващия звук на AARA, който също използва по-бавни части.
В същото време оставаме верни на стила на AARA, като използваме същите елементи – включително използването на хорове, които може ефективно да подчертаят конкретно настроение. Не съм сигурен защо го направихме по този начин този път, просто така се случи!“

Терминът „Unstern“ е архаична немска дума, първоначално използвана за обозначаване на лош късмет, надвиснал върху човек или цялото домакинство, които са жестоко прокълнати.

 

Текстописецът Fluss коментира заглавието:

„В песента „Unstern“ всъщност разказваме странична история от романа на Матурин. Тя говори за семейство, което е станало горчиво бедно поради поредица от нещастни събития и трябва да се бори ден след ден, за да избегне гладуването. И накрая, бащата на семейството е поканен от Мелмот, който издирва нещастния, за да го дари с всички земни блага, за които може да се сети – не безплатно разбира се, а срещу душата му.
Но въпреки всичките му неволи и тези на семейството му, бащата не е готов за такова размяна и отхвърля предложението на Мелмот. Страданието е описано много интензивно в романа, до точката на лудост, предизвикана от глада, и илюстрира как Мелмот търси жертвите си, за да изкупи душата си от проклятието. Но също така показва и силата на хората, които , въпреки цялата болка и страдание, държат на своето спасение и не се оставят да бъдат съблазнени от дяволските изкушения.Така след изтичането на сто и петдесетте години, договорени с дявола, Мелмот трябва да се изправи пред съдбата си и плаща договорената цена, което е разказано в по-нататъшния ход на албума.“

 

„Triade III: Nyx“ ще бъде издаден на CD, винил и в дигитален формат на 31-ви март чрез лейбъла Debemur Morti Productions.
Възможни са предварителни поръчки на следния адрес: https://www.debemur-morti.com

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Darkness
1 year 🔥

Много добра банда!

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.