THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

THANATONAUT се присъединява към лейбъла Debemur Morti Productions

THANATONAUT се присъединява към лейбъла Debemur Morti Productions

Полският дълбококосмически блек метъл проект THANATONAUT придава музикална форма на ужасяващо плашещата реалност на бъдещето на човечеството.
Силно концептуална, групата изследва студената и празна вселена, границите и недостатъците на човечеството и „Geworfenheit“ – концепцията на философа Хайдегер за „хвърлянето“ на човека в света – чрез черни, предизвикващи транс звукови светове.

THANATONAUT – чието име означава „моряк на смъртта“ – е основан от Eija Risen през 2015 г. и издава първия си албум „Interstellar“ през 2019 г. Сега формацията сключва договор с Debemur Morti за предстоящите си нови изследвания на враждебното пространство, в допълнение към преиздаването на отличния „Interstellar“.

Risen коментира естетическата концепция зад проекта:
„Всичко започна с осъзнаването, че общодостъпните модели на Слънчевата система и космическото пространство със сигурност са силно подвеждащи и неточни. По-голямата част от пространството е просто пространство, от време на време изпъстрено с малки струпвания на енергия и материя. Въпреки красивите и цветни образи, които често се свързват с Космоса, реалността е далеч по-празна, студена и враждебна. По-нататъшното изследване на тази концепция заличи наивността, която споделяме, когато става въпрос за футуристични визии, и доведе до най-мрачната визия, която можем да си представим. Такава, която си заслужаваше да бъде включена в блек метъл албум, защото е истинска и универсална за всички.“

В момента THANATONAUT работят по нов материал за втория си дългосвирещ албум, както и придават окончателен вид на предстоящата си компилация, озаглавена „Death Sailor“.

Risen обяснява какво да очакваме от новия материал на проекта:
„Проектът обещава да разшири границите на жанра с всички подходящи средства. След отдавна търсения трибют към космическия блек метъл, какъвто беше, полето на възможностите за по-нататъшни стилистични амалгами се отваря широко. По-специално включването на пълноценна психеделична електронна музика и лиминални ембиънт елементи.“

Следвайте THANATONAUT в Bandcamp и Facebook.
Допълнителна информация за всички предстоящи издания ще бъде споделена скоро.

 

 

Чуйте първия албум „Interstellar“ тук:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Мирослав-Velzevul666
11 месеца 🔥

Определено си заслужава този проект.
А и това ново съглашение с този култов лейбъл ще доведе до нови победи…
Света в Хаос,Хаос в Безкрая…Където и да е той…

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.