THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Виолетов Генерал с концерт в София

Виолетов Генерал с концерт в  София

Продължавайки темата за ъндърграунда и края на прехода през тийнейджърските години в изложбата на Боряна Венциславова I „Ние сме част от колекция“, разположена във Водната кула, за първи път от 23 години насам на една сцена ще се събере култовата група „Виолетов генерал“ – една от водещите авангардни формации от ню уейв вълната.

Група „Виолетов генерал“ е създадена през 1989 година, в нея членуват Емил Вълев (вокал) и Евгени Генчев-Джули. Групата звучи в дарк  вълна   с меланхолично звучене и  присъствие на пост-пънк и индъстриъл елементи.
Всеки, който е запознат с творчеството на дуото осъзнава, че единствено нещо вълшебно и отвъд може да се случи, щом „генералът“ се изправи гордо на сцената и зазвучи „Меланхолия“.
„Виолетов генерал“ са активни в периода 1989-1994. Само за 5 години имат над 50 самостоятелни концерта, турнета в Словакия, Австрия и други страни. Издават 3 албума и една сборна компилация.

На 30 септември в двора на Водната кула, където в момента е и изложбата, ще поже да видим за първи път от 23 години „Виолетов генерал“ на една сцена, ще се насладим на култовите парчета от едно време и ще може да чуем някои нови.

>> After party
След концерта ще продължим в музикалната компания на Джули от „Виолетов генерал“ в Gaba Bar на ул. 6-и септември

>> ВАЖНО: по време на концерта ще бъде използвана блиц светлина, поради което събитието не се препоръчва за чувствителни хора и хора с епилепсия.

Събитието ще се състои на 30 септември 2017 от 19ч.
Мястото е магическата Водна кула в Лозенец , намираща се на адрес: ул. „Плачковица“ 1А (пълно упътване можете да откриете тук : https://her.is/2wcPkTt).
Входът е напълно безплатен.

Последният албум на „Виолетов генерал“ можете да закупите  ТУК

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.