Стрийм: Annata Nera : Per Aspera ad Mortis

Италианската блек метъл група Annata Nera издаде днес дебютния си дългосвирещ албум, “Per Aspera ad Mortis”, чрез украинския лейбъл VACULA PRODUCTIONS.
Към момента заглавието е налично единствено в дигитален формат.
Малко по-късно  албумът ще се появи и на физически носител (CD), като поръчки бандата приема на имейл vacula@online.ua или директно във фейсбук страницата си.
Обложката на албума е дело на Högash (вокали , текстове).

Annata Nera е формирана през 2019-та година  от Högash, Asdraeth и Nekroshadow.
Името на групата (“Черната ера” в превод от италиански) символизира всички катастрофи и несправедливости , които се случват на  територията на племето сабини далеч в  историята и в наши дни.
Това е и една от причините групата да пренесе диалекта на сабиняните в лириката си, което прави слушането на тяхната музика истинско пътешествие във времето и пространството.
Към момента групата е единствено студиен проект, не изнася концерти на живо, но е достатъчно автентична, за да предизвика интерес.

От Annata Nera споделят:
“Per Aspera ad Mortis” е първата глава от творчеството на “Annata Nera”. Концепцията е изцяло свързана с теми за смърт и нихилизъм, развити във връзка със съдбата на сабиняните, заедно с някои народни референции , в това число и типичния за древното племе диалект (“reatino”) , като всичко това е маркирано от сурово и агресивно блек метъл звучене, с едва забелязващи се нюанси на смърт.

 

Съдържание на албума:

1 . Praefatio
2. Per Aspera ad Mortis
3. Vacuna Mater Sabinae
4. Guasta Fonte ‘de Pace
5. Tremori Atavici
6. In Nome Delle Fere

 

 

Сподели статията :
  • 119
  •  
  •  
  • 21
  •  
  •