THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Annata Nera : Per Aspera ad Mortis

Стрийм: Annata Nera : Per Aspera ad Mortis

Италианската блек метъл група Annata Nera издаде днес дебютния си дългосвирещ албум, „Per Aspera ad Mortis“, чрез украинския лейбъл VACULA PRODUCTIONS.
Към момента заглавието е налично единствено в дигитален формат.
Малко по-късно  албумът ще се появи и на физически носител (CD), като поръчки бандата приема на имейл [email protected] или директно във фейсбук страницата си.
Обложката на албума е дело на Högash (вокали , текстове).

Annata Nera е формирана през 2019-та година  от Högash, Asdraeth и Nekroshadow.
Името на групата („Черната ера“ в превод от италиански) символизира всички катастрофи и несправедливости , които се случват на  територията на племето сабини далеч в  историята и в наши дни.
Това е и една от причините групата да пренесе диалекта на сабиняните в лириката си, което прави слушането на тяхната музика истинско пътешествие във времето и пространството.
Към момента групата е единствено студиен проект, не изнася концерти на живо, но е достатъчно автентична, за да предизвика интерес.

От Annata Nera споделят:
„Per Aspera ad Mortis“ е първата глава от творчеството на „Annata Nera“. Концепцията е изцяло свързана с теми за смърт и нихилизъм, развити във връзка със съдбата на сабиняните, заедно с някои народни референции , в това число и типичния за древното племе диалект („reatino“) , като всичко това е маркирано от сурово и агресивно блек метъл звучене, с едва забелязващи се нюанси на смърт.

 

Съдържание на албума:

1 . Praefatio
2. Per Aspera ad Mortis
3. Vacuna Mater Sabinae
4. Guasta Fonte ‘de Pace
5. Tremori Atavici
6. In Nome Delle Fere

 

 

Сподели статията :
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.