THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Schammasch : Hearts Of No Light

Стрийм: Schammasch : Hearts Of No Light

Швейцарската авангардна блек метъл група Schammasch издаде днес четвъртия си дългосвирещ албум, “Hearts Of No Light” , чрез лейбъла Prosthetics Records , три години след последния дългосвирещ албум на групата , „Triangle“, който успя да заплени феновете на тежката музика с енигматичния си разнороден звук и окултна концепция, обогатена от сюрреалистична и одухотворяваща лирика – елементи, които се превърнаха в емблематични за стила и самата група през годините.
Пианото в албума е записано в Soundfarm Studio през лятото на 2018-та година , барабаните в Klangschmiede Studio E през пролетта на 2019-та , китарите са записани в Sanktum Studio през лятото на 2019-та, като вокалите са записани в Klangschmiede Studio E същото лято.
Смесването и мастърингът на албума са осъществени в немското Klangschmiede Studio E през лятото на 2019-та, където са нанесени всички финални щрихи по звуковото оформление на албума.
За продуцирането ,смесването и мастъринга на албума са отговорни Markus ‘Schwadorf’ Stock (собственик на Klangschmiede Studio E и настоящ член на групите Deinonychus,Empyrium, Eudaimony, Ewigheim, Noekk, Sun of the Sleepless и The Vision Bleak) и C.S.R (основател на Schammasch и настоящ вокал, басист и китарист в групата).
Пианото е композирано от Anna Murphy.
Обложката на албума е дело на SAROS Collective, отново  с участието на  C.S.R.

Линк за поръчка : https://schammasch.com/shop/
(моето копие от предварителната поръчка пристигна , надявам се и всички останали  да са получили своите навреме)

 

Schammasch (името идва от Шамаш – богът на Слънцето в акадийската/вавилонската митология) е изключително колоритна група, която се запечатва в съзнанието на слушателя още с първите акорди. Създадена е през 2009-та година от Christopher ‘C.S.R‘ Ruf  (Sulphura,  ex-Totenwinter, ex-Zatokrev /live/) , който е главното действащо лице в бандата до момента, като изпълнява вокалите и част от китарите в записите и изпълненията на живо.
Освен това, предимно той стои и зад зараждането на  самата идеология на Schammasch и посоката, в която се движи бандата.
Той е геният , благодарение на който успяваме да чуем и видим цялата магия при  всяка поява на  петимата мистериозни господа на сцената и в пространството като цяло.
Човекът, който през 2015-та година рискува абсолютно всичко, напускайки  сигурната си  работа  и трескаво започва да излива себе си в третия дългосвирещ албум на Schammasch , „Traingle“, влагайки в него всичките си останали средства – личен потенциал и финанси, изцеждайки се до последната капка.
И това дава резултат!
„Traingle“ се превърна в химн на трансформацията и извисяването на човешкия дух над обозримото.
Три години по-късно, можем да чуем и неговия наследник, “Hearts Of No Light” , който е поредният интригуващ експеримент в изкуството на Schammasch…

 

Съдържание:

  1. Winds That Pierce The Silence
  2. Ego Sum Omega

  3. A Bridge Ablaze

  4. Qadmon‘s Heir

  5. Rays Like Razors

  6. I Burn Within You

  7. A Paradigm Of Beauty

  8. Katabasis

  9. Innermost, Lowermost Abyss

 

 

Стрийм на  албума в Spotify:

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.