THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Ragnarok : Non Debellicata

Стрийм: Ragnarok : Non Debellicata

Норвежката блек метъл банда Ragnarok пусна за свободно слушане деветия си дългосвирещ албум, „Non Debellicata“, който предстои да бъде издаден официално утре чрез лейбъла Agonia Records.
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител (CD Digipack и 12″ винил, като и от двете разновидности има такива с ограничен тираж).
Албумът е записан в шведското Endarker Studio, заедно с  Devo  от Marduk, който е  собственик  и главен звуков инженер в студиото.
Обложката на албума е дело на Nestor Avalos.

Линк за поръчка: https://bit.ly/2qSo2nI

Бандата споделя за процеса на създаване на „Non Debellicata“:

„Новият ни албум, Non Debellicata, е резултатът от дълъг процес, в който всички членове на групата участваха творчески, музикално и лирически. Вложихме много работа в този албум, за да го направим максимално екстремен и насилствен, като изтласкаме брутално границите на музикалните си умения и писането на текстове. Първоначално започнахме с 20 песни, от които репетирахме 16 и накрая намалихме броят им до 13 по време на записите. В крайна сметка избрахме 10 от тях, които да включим в албума, защото искахме да гарантираме максималното качество на всяка една от песните.
А относно името…
„Non Debellicata“ е фраза, използвана като мото в родния ни град Саропсборг от стари времена.
Взета е от писмото на граф Alv Erlingsson, изпратено до шотландското правителство през 1286-та година. Освен, че е бил благородник и граф на Сарпсборг, Alv също така е бил скандален пират, който имал навика да ограбва датски и германски търговски кораби.“

 

Ragnarok е създадена през ноември 1994-та година (на 2-ри ноември бандата отпразнува 25-тия си рожден ден) в Норвегия от бившите членове на Thoth (друга олдскуул норвежка банда, за която за съжаление не се знае много) – Jerv и Jontho.
През годините, както и може да се очаква от  банда-ветеран, групата търпи много трансформации както в състава си, така и в избора на лейбъл.
Най-голямата турбуленция е може би напускането на вокалиста HansFyrste в началото на 2014-та година, което принуждава Jontho да заеме мястото му и освен барабаните , да поеме и вокалите в Ragnarok,най-вече поради простата причина, че вече му е писнало от честите смени на вокалите (в историята на групата има четирима бивши вокалиста).
На помощ през 2015-та година пристига Malignant (Dauden, Mork (live), ex-Tyrant Imperia, Rebel Overdrive), който застава зад барабаните вместо Jontho.
През април 2017-та бандата търпи особено тежък удар – Tom ‘Jerv’ Richardsen (бас) , единият от двамата основатели на бандата, загива в пътнотранспортно произшествие.
За щастие , бандата бързо се вдига на крака и не след дълго добавя в редиците си нов басист – Rammr (Elvarhøi), като по този начин квартетът се запълва и синхронизира  с времето до степен, в която всеки участва в творческия процес изцяло и допринася за развитието на бандата напред, спазвайки докрай и традицията на оригиналните Ragnarok от 90-те.

 

Съдържание на албума:

  1. Non Debellicata
  2. Chapel of Shadows
  3. Sanctimoneous
  4. Bestial Emptiness
  5. Nemesis
  6. The Great Destroyer
  7. Gerasene Demoniac
  8. The Gospel of Judas Iscariot
  9. Jonestown Lullaby
  10. Asphyxiation

 

 

Официален стрийм на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.