THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: AVATARIUM : The Fire I Long For

Стрийм: AVATARIUM : The Fire I Long For

Шведската дуум метъл банда AVATARIUM  издаде днес четвъртия си дългосвирещ албум, „The Fire I Long For“, чрез лейбъла Nuclear Blast.
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител (CD Digipack и няколко вида винил).
Записите са осъществени в Studio DeepWell в Стокхолм, като албумът е продуциран от Marcus Jidell, смесен от носителя на Грами  Niklas Flyckt и мастериран от Svante Forsbäck (RAMMSTEIN).

Линк за поръчка: https://bit.ly/2pEnKR6

AVATARIUM се сформира през 2012-та година от Leif Edling, член на CANDLEMASS.
Много скоро след това към него се присъединява Marcus Jidell (продуцент на CANDLEMASS) и Jennie-Ann Smith , която добавя финалните щрихи и харизма с хипнотичните  си вокали.
Еклектичният им подход си проличава още с първото EP, „Moonhorse“(2013), но истинското въздействие се усеща, когато групата издава едноименния си дебютен албум през същата година .
До момента AVATARIUM имат няколко промени в състава си, като към момента членове на групата са барабанистът Lars Sköld ( Leif Edling, Tiamat, Jupiter Society), Marcus Jidell (китари, беквокали, чело, клавири, пиано), Jennie-Ann Smith , баистът Mats Rydström (Abramis Brama, Backdraft) и органистът Rickard Nilsson.

Jennie-Ann споделя малко повече за албума:
“Въпреки, че е концептуален албум, човешките екзистенциални въпроси са нещо константно както в музиката, така и в самите текстове. Текстописци като Bob Dylan и Leonard Cohen остават недостижими за мен, но служат като красиво вдъхновение, към което с удоволствие обичам да се завръщам. Предпочитам текстовете да бъдат символични, поетични и силни – резултатът от работата ни е тежко, мрачно евангелие на емоционалното блаженство.“

 

Съдържание на албума:

  1. Voices 04:51
  2. Rubicon 04:38
  3. Lay Me Down 04:50
  4. Porcelain Skull 05:03
  5. Shake That Demon 03:43
  6. Great Beyond 05:34
  7. The Fire I Long For 05:06
  8. Epitaph of Heroes 06:56
  9. Stars They Move 03:17

 

 

Стрийм на албума в Spotify:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.