THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Откъс от предстоящия албум на IN HUMAN FORM

Откъс  от предстоящия албум на IN HUMAN FORM

Американската авангардна блек метъл банда IN HUMAN FORM се завръща с новината за нов албум през декември.
Предстоящото заглавие , “III”, е третият дългосвирещ албум на групата и предстои да бъде издаден на 13-ти декември чрез лейбъла I, Voidhanger Records в дигитален формат и на физически носител (CD Digipack).
В изготвянето на албума участват основните членове на групата – NICHOLAS CLARK ( китари, алт саксофон, клавири, семпли, негова е и речта в „Weeping Stones“) , RICH DIXON ( барабани ), PATRICK DUPRAS (вокали, текстове), SHALIN SHAH ( бас китари ), DAVE KAMINSKY (китари, музикално инженерство, смесване на албума).
Освен тях, можем да се насладим и на участието на гост-музикантите EVAN CRANDELL (алт, тенор и баритон саксофон) и HANNAH PITKIN (вокали).
Обложката на албума е картина на Kishor Haulenbeek (https://kishorhaulenbeek.com/)
Шаблонът на албума и останалата работа по художественото оформление са дело на Francesco Gemelli.
Обложката, сътворена от Кишор Хаулнбек представлява модерен витрувиански човек, вложен в перфектни геометрични форми, но все още окован, завързан със завързани очи и уста . Тази символика говори силно за крайната цел на групата: да освободи душата от нейните ограничения, да намери смисъл за смъртното ни съществуване чрез оформяне на божественото в човешка форма.

Линк за поръчка на албума:
https://metalodyssey.8merch.com/

IN HUMAN FORM са авангарден квинтет, формиран през 2006-та година.
Талантливите музиканти още от самото начало се ориентират към по-авангардното звучене със силно езотерично и философско влияние.
“Opening of the Eye by the Death of the I” , вторият им дългосвирещ албум беше забележителна смесица от агресивен блек метъл и прогресивна музика, но в „III” стилът на групата съзрява и еволюира още повече, раждайки дързък и спиращ дъха музикален хибрид чрез перфектно обединяване на екстремното метъл минало на музикантите с любовта на групата към прогресив звученето на 70-те и джаз-фюжън елементите.

Никълъс Кларк споделя за албума:

“Имаше толкова много полета, в които да се експериментира, особено що се отнася до китарните сола”, обяснява китаристът ; “ Това тества лимитите ни и извади на светло някои наистина интересни влияния. Парчето ‘Weeping Stones’ , например, беше записано на живо с няколко преработки , които да придадат емоцията и стегнатост. Накрая се случи така, че включих и мелотрон , като кимване към вдъхновението ни от прогресив вълната на 70-те.“

 

 

Съдържание:

  1. Apocrypha Carrion (17:52)
  2. Weeping Stones (07:46)

  3. Canonical Detritus (21:31)

 

 

 

Премиерният откъс от албума, „Apocrypha Carrion“ (съкратен вариант) :

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.