THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Perihelion : Agg

Стрийм: Perihelion : Agg

Унгарската авангардна  пост-блек метъл банда Perihelion издаде днес четвъртия си дългосвирещ албум, „Agg“.
Студийното заглавие се разпространява самостоятелно от бандата и е налично към момента единствено в дигитален формат.
За съжаление лейбълът , който работеше са бандата в продължение на години – Apathia Records, реши да прекрати дейност след около десет години активност.

Линк за поръчка на албума: https://perihelion-official.bandcamp.com/

Perihelion е група, активна от 2001-ва година и основана от Gyula ‘Vee’ Vasvári .
Първоначално бандата носи името Neokhrome и стилово се отнася към блек/дет метъл звученето.
От 2001-ва до 2014-та година , групата (поне привидно) е в многоброен състав – нейни членова са музикантите Vee, Gergő Szabó, Peter D. Maniak (Angerseed, ex-Carbon Cage, ex-Sectioned ) , Nord Beraht и Murd.
Впоследствие този състав търпи неколкократни промени , докато през 2012-та се оказва , че единствени активни членове на Neokhrome са барабанистът Barna Katonka и вокалистът и китарист Vee.
Двамата решават да продължат делото си в малко по-различна форма и по някакъв начин да диференцират новото си творчество от това на Neokhrome.
Под името Neokhrome групата има издадени три дългосвирещи албума, като последният от тях , „Perihelion“ (2012), вдъхновява и новото име на музикалния съюз между музикантите.
През 2014-та година същият албум е преиздаден, вече под името на новосформиралата се банда Perihelion.
Действие, в което няма нищо странно, тъй като зад албума стоят именно Barna Katonka и Gyula ‘Vee’ Vasvári , без каквато и да е намеса от останалите членове на групата, заедно с помощта на басиста Popomájer Tibor, който в онзи момент дори не е официална част от бандата, а участва като сесиен музикант.
С прераждането си в Perihelion през 2014-та и преиздаването на последната си творба, бандата събира много ново вдъхновение и сили, концентрирайки се върху ново , по-психеделично , пост-блек метъл звучене.
През 2015-та музикантите издават второто си дългосвирещо заглавие, „Zeng“, а през 2017-та идва ред и на „Örvény“, третият дългосвирещ албум.
Същевременно, към съмишлениците се присъединяват още китаристът Balázs Hubicska (Karst, ex-Nebulosus Fatum, ex-Formorket ) и басистът Tamás Várkoly (Karst).
Заедно квартетът работи върху идеята и мелодиите на новия албум в продължение на две години, като днес можем да чуем плода на всички вложени усилия.

 

 

Съдържание на албума:

  1. Tavasszal a vadak
  2. Rejtek
  3. Erdő
  4. Parázs
  5. Bérc
  6. Nyugvó
  7. Agg

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.