Втори сингъл от предстоящия албум на God Dethroned

Втори сингъл от предстоящия албум на God Dethroned

Холандските блек/дет метъл ветерани God Dethroned пуснаха  втори  сингъл от предстоящия си единадесети дългосвирещ албум, “Illuminati”, който се очаква да бъде издаден на 7-ми февруари 2020-та година чрез лейбъла Metal Blade Records.
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител (няколко вида 12″ винил и CD Digipack , като ще са налични и няколко вида кутии).
Обложката на албума е творба на отличителния Michał ‘Xaay’ Loranc, чието изкуство краси албумите още на Schammasch , Kamelot, Nile и мн.др.

Линк за поръчка :https://eu.kingsroadmerch.com/metal-blade/artist/?id=1003

 

Henri Sattler (вокалист и китарист на God Dethroned) споделя за албума:

“Масони, окултисти и ентусиасти на конспиративните теории,обърнете внимание на това заглавие ! God Dethroned се завръща, за да ви фрасне в лицето с новия си албум, наречен “Illuminati”. След като сложихме край на трилогията World War One , беше време да се върнем към тъмната страна с песни за религията, масонството и окултизма. Песни като ‘Spirit of Beelzebub’, ‘Broken Halo’, ‘Book of Lies’ и ‘Satan Spawn’ оставят много малко на въображение какво да очаквате от нас от лирическа гледна точка.

Но онези от вас, които очакваха да се върнем в бушуващата ярост от безкрайни ударни бластове и остри китари, звучи по-добре, оглеждайте се. „Illuminati“ е най-разнообразният ни албум към днешна дата с тежък, но все така възприемчив като продукция. Успяхме да направим звука си по-голям и по-оркестрален отвсякога с използването както на атмосферни клавирни части, така и на много допълнителни гласови елементи, като хорове и грунтови тонове на вокалите. Има много неща, които трябва да бъдат открити в песните на този албум, поради многото детайли, скрити в музиката, които ще се разкрият едва след много слушания, а в същото време мелодиите на „Illuminati“ са по-вълнуващи от всякога.

Любителите на мелодични солови китари от тип Rhandy Roads-meets-Marty Friedman определено трябва да чуят работата на Dave Meester . Дейв бе посрещнат в състава на групата по време на европейското турне с Belphegor и Suffocation и остана в нашите редици оттогава.
Бившият китарист Майк Фъргюсън също допринесе много за албума, като написа няколко зашеметяващи песни и рифове, както и записа половината от ритъм мелодиите в албума. Пожелаваме му всичко най-добро в бъдещите му начинания. “

 

 

Съдържание на албума:

1.Illuminati 04:49
2.Broken Halo 03:35
3.Book of Lies 04:13
4.Spirit of Beelzebub 03:43
5.Satan Spawn 03:15
6.Gabriel 04:51
7.Eye of Horus 05:25
8.Dominus Muscarum 00:43
9.Blood Moon Eclipse 06:03

 

 

 

Премиерният сингъл от албума, едноименното парче “Spirit of Beelzebub “:

Малко напомняне – бандата ще ни гостува на 20-ти февруари  в столичния Mixtape 5 .
Линк към събитието: ТУК.

Сподели статията 🤘🏻
  • 121
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •