THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Втори сингъл от предстоящия албум на God Dethroned

Втори сингъл от предстоящия албум на God Dethroned

Холандските блек/дет метъл ветерани God Dethroned пуснаха  втори  сингъл от предстоящия си единадесети дългосвирещ албум, „Illuminati“, който се очаква да бъде издаден на 7-ми февруари 2020-та година чрез лейбъла Metal Blade Records.
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител (няколко вида 12″ винил и CD Digipack , като ще са налични и няколко вида кутии).
Обложката на албума е творба на отличителния Michał ‘Xaay’ Loranc, чието изкуство краси албумите още на Schammasch , Kamelot, Nile и мн.др.

Линк за поръчка :https://eu.kingsroadmerch.com/metal-blade/artist/?id=1003

 

Henri Sattler (вокалист и китарист на God Dethroned) споделя за албума:

„Масони, окултисти и ентусиасти на конспиративните теории,обърнете внимание на това заглавие ! God Dethroned се завръща, за да ви фрасне в лицето с новия си албум, наречен „Illuminati“. След като сложихме край на трилогията World War One , беше време да се върнем към тъмната страна с песни за религията, масонството и окултизма. Песни като ‘Spirit of Beelzebub’, ‘Broken Halo’, ‘Book of Lies’ и ‘Satan Spawn’ оставят много малко на въображение какво да очаквате от нас от лирическа гледна точка.

Но онези от вас, които очакваха да се върнем в бушуващата ярост от безкрайни ударни бластове и остри китари, звучи по-добре, оглеждайте се. „Illuminati“ е най-разнообразният ни албум към днешна дата с тежък, но все така възприемчив като продукция. Успяхме да направим звука си по-голям и по-оркестрален отвсякога с използването както на атмосферни клавирни части, така и на много допълнителни гласови елементи, като хорове и грунтови тонове на вокалите. Има много неща, които трябва да бъдат открити в песните на този албум, поради многото детайли, скрити в музиката, които ще се разкрият едва след много слушания, а в същото време мелодиите на „Illuminati“ са по-вълнуващи от всякога.

Любителите на мелодични солови китари от тип Rhandy Roads-meets-Marty Friedman определено трябва да чуят работата на Dave Meester . Дейв бе посрещнат в състава на групата по време на европейското турне с Belphegor и Suffocation и остана в нашите редици оттогава.
Бившият китарист Майк Фъргюсън също допринесе много за албума, като написа няколко зашеметяващи песни и рифове, както и записа половината от ритъм мелодиите в албума. Пожелаваме му всичко най-добро в бъдещите му начинания. „

 

 

Съдържание на албума:

1.Illuminati 04:49
2.Broken Halo 03:35
3.Book of Lies 04:13
4.Spirit of Beelzebub 03:43
5.Satan Spawn 03:15
6.Gabriel 04:51
7.Eye of Horus 05:25
8.Dominus Muscarum 00:43
9.Blood Moon Eclipse 06:03

 

 

 

Премиерният сингъл от албума, едноименното парче „Spirit of Beelzebub „:

Малко напомняне – бандата ще ни гостува на 20-ти февруари  в столичния Mixtape 5 .
Линк към събитието: ТУК.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.