THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл и видео от предстоящия албум на Karg

Нов сингъл и видео от предстоящия албум на Karg

Австрийският пост-блек метъл проект Karg пусна нова песен от седмия си дългосвирещ албум, „Traktat“, който предстои да бъде издаден на 7-ми февруари тази година чрез лейбъла Art of Propaganda.
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител (CD Digipack, дървена кутия с двойно CD и няколко вида 12″ винил).
Барабаните в албума са изсвирени от Paul Färber през август тази година.
Цигулката в „Irgendjemand wartet immer“, „Stolperkenotaphe“ и „Abgrunddialektik“ присъства благодарение на музикантката Klara Bachmair.
Гост-вокалите в „Stolperkenotaphe“ and „Abgrunddialektik“ са на Purch (Instant Karma).
В песента „Jahr ohne Sommer“ можем да чуем гост-вокалите на Bernhard Zieher (Weltenbrandt).
По-голямата част от текстовете в албума е написана на диалекта, говорен в покрайнините на планинската верига Тененгебирге (надежда всяка за google translate оставете).
Обложка на албума е творбата „Flowergirl“ от Steve Kirn, артист от Вашингтон.

Линк за поръчка: https://bit.ly/2Od2Cd2

Проектът е основан през 2006 -та година като самостоятелна студийна „заигравка“ на Michael V. Wahntraum , познат най-вече като J.J. , вокалист на Harakiri for the Sky.
В периода между 2010 -та и 2014-та година към J.J. поетапно се присъединяват басистите Isa Brunacker и Max von Durkheim , барабанистът Mb. Crohn (който свири лайв барабаните и в Harakiri for the Sky през 2012-2013-та година) и китаристът Matthias Sollak, с цел пред Karg да се отвори възможността за качествени изпълнения на живо.
След около 4 години на сцена и над 50 концерта, през юни 2014-та година Michael V. Wahntraum обявява, че Karg се връща към първоначалния си вид – под формата на самостоятелен студиен проект и повече няма да поема участия .
Още същата година е издаден и четвъртият дългосвирещ албум на проекта , „Malstrom“, който отбелязва завръщането на Karg към собственото му начало.

Michael V. Wahntraum споделя за новото студийно заглавие:

„Когато започнах да пиша„ Traktat “, очаквах всеки момент просто да избухна. Нещата около мен започнаха да се разпадат в самото начало на годината, което ме остави в едно разсеяно и разтревожено състояние до края на лятото. Когато лекарите ти кажат, че депресивен епизод като този ще продължи около или повече от шест месеца без лечение, тогава трябва да се съглася с тях, абсолютно са прави…
Това и обстоятелството, че тази година пътувах доста, опитвайки се да избягам от чудовището, което вече не можех да контролирам е това, което прави „Traktat“ много личен албум, музикално и лирически. Това е и причината да напиша по-голямата част от албума по пътя.
Не бих казал, че предишните издания на Karg са по-малко лични, но този албум заема наистина специално място в сърцето ми.
Също така, това е и последната част от трилогията, която започна с „Weltenasche“ преди години и продължи с „Dornenvögel“ през лятото на 2018-та .
За мен „Traktat“ е някаква маниакална депресия, която има своите възходи и спадове, силни и тихи едновременно, съпътствани от паника в почти всяка втора минута.
Доста тежък за поемане, пълен с емоции, от които отчаяно трябваше да се отърва, тъй като така или иначе всичко в мен бе започнало да екслодира.“

 

Съдържание на албума:

  1. Irgendjemand Wartet Immer
  2. Jahr Ohne Sommer
  3. Stolperkenotaphe
  4. Alaska
  5. Abgrunddialektik
  6. Alles Was Wir Geben Mussten
  7. Grabcholerik
  8. Tod, Wo Bleibt Dein Frieden?

 

 

Новият сингъл от албума, „Tod, Wo Bleibt Dein Frieden?“, ще бъде излъчен премиерно тази вечер в 20:00 ч. , като може да бъде зададено напомняне.
Видеото е дело на Oliver König (http://www.oliver-könig.com) и Michael Winiecki (http://www.vimeo.com/michaelwiniecki).

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.