THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Wardruna с детайли около предстоящия си албум

Wardruna с детайли около предстоящия си албум

Норвежкото фолк/ембиънт  дуо  Wardruna обяви издаването на петия си дългосвирещ албум, носещ названието „Kvitravn“ („Бял гарван“).
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 5-ти юни тази година чрез Music For Nations/Columbia Records, като първият сингъл ще бъде излъчен на 21-ви февруари.

Бандата споделя за албума:
„Следвайки много интензивен период в студиото, „Kvitravn“ музикално продължава от мястото , от което трилогията Runaljod приключи, като маркира значителна еволюция в звученето ни.
В албума можем да чуем широка селекция както от традиционни, така и от исторически инструменти, като
Кравик-лира, Тросинген-лира, Таглхарпа, Сотарпа, Лангелейк, Кърту, Кози рог, Лур, Бронз-лур, флейта, Морахарпа и други, като записът също така представя и гост-изпълненията на малка група от изявени народни певци, начело с Kirsten Bråten Berg, един от най-важните пазители на норвежката традиционна песен.
В продължение  на 11 песни, „Kvitravn“ обсъжда норвежкото магьосничество, духовете-животни, сенките, природата и анимималистичните традиции, мъдростта и значението , извлечени от някои митове, различни духовни норвежки концепции и взаимовръзката между  мъдреца и песните.“

Einar Selvik коментира :
„Да рецитираме и копираме миналото не е много трудно, но да разберем и интегрираме древни мисли, инструменти и методи с реална цел в творение, което е от значение за съвременната епоха, е наистина предизвикателно и остава основна цел в нашата работа. Въпреки че албумът носи вариант на моето собствено тотемично артистично име , в този контекст има много малко общо с мен, по-скоро се отнася до символиката и легендите на свещените бели животни, открити в скандинавските и други култури по целия свят. Тези високо ценени призрачни същества, независимо дали гарван, змия, мечка, лос, елени, слон или лъв – са в анималистичните традиции, разглеждани като пророчески, божествени пратеници и пазители, представящи обновление, чистота и мост между световете. „

 

Линк за поръчка на албума: https://wardruna.lnk.to/Kvitravn_Album

 

Допълнителни детайли ще бъдат обявени скоро.

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.