THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл и видео от Ulver

Нов сингъл и видео от Ulver

Норвежкият авангарден ембиънт проект Ulver разкри , че работата по предстоящия албум вече е на път да приключи и най-вероятно още тази година ще можем да чуем шестнадесетата дългосвиреща творба на екстравагантните хамелеони .
Заедно с новината, проектът сподели и премиерен сингъл, „Russian Doll“, в който се усеща значително синтпоп влияние, напомнящо силно на звученето на Depeche Mode.
Песента е смесена от Michael Rendall и Martin “Youth” Glover, а видеото е режисирано от Marek Steven , с главно действащо лице във видеото – хореографката и танцьорка Annija Raibekaze, която във видеото танцува с една от старите тениски на Ulver, представящи албума „Bergtatt: Et Eeventyr i 5 Capitler“, свързан с блек метъл епохата на проекта (превъртан  до откат).

Kristoffer Rygg споделя:
Макар и да имаме много поп музика в главите си, изображенията и конотациите в лириката са най-вероятно доста далече от от това, което представлява този жанр.
Всъщност всичко започна с някои изображения и спомени от филма „Lilja 4 ever“ от Lukas Moodysson, мрачен и умопомрачаващ филм за човешкия трафик на Балтика.
Замислихме се върху фигурата в продължението на Lilja 4ever и Източна Европа. Куклата се превърна в обект, обект на желанието, който смесихме с mise en abyme* – композиционна техника, поставяща изображения или истории с това значение, една в друга.
В този контекст, в очите ни това е някакъв вид порочен кръг, разгръщащ се навътре.

В официалната си фейсбук страница , бандата споделя:
Миналата есен, докато работехме върху нова музика, ни навести простичката идея за видео, което започна в интерес на истината като шега.
Но видеото не е шега!
Не можем да благодарим достатъчно на Marek Steven и неговия екип, както и на невероятната танцьорка Annija Raibekaze, за осъществяването на този манифест.
Надяваме се да се насладите на звука и движенията.
Още ще последва скоро.

 

Премиерният сингъл , „Russian Doll“:

 

* В историята на западните изкуства Mise en abyme е формална техника за поставяне на копие на изображение в себе си, често по начин, който предполага безкрайно повтаряща се последователност.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.