THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на SHOCKPROOF

Премиерен сингъл от предстоящия албум на SHOCKPROOF

Италианската траш метъл банда SHOCKPROOF пусна премиерен сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „The Will The Reason and The Wire“, който се очаква да бъде издаден на 6-ти март тази година чрез лейбъла Time To Kill Records.
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител (CD).
Обложката на албума е творба на Matteo Vattani.

Линк за поръчка: https://shockproof-ttk.bandcamp.com/

Бандата коментира:
“ Записът препраща поглед към интимната сфера и към реалността, която ни заобикаля: пороци и добродетели на днешното общество, мистификация на това кое е правилно и кое не , житейски преживявания, както драматични, така и щастливи.
Във фона на тези теми са луната и водата, основни елементи за живеещите на тази планета; силата на волята може да бъде силна, волята да бълва толкова много „добри“ причини и убеждения, но без обща нишка (която дори и да е невидима, винаги присъства в живота на всеки, точно както луната и морето ) нищо добро не може да се постигне. Напротив, дори и пред силни или тъжни събития в живота, тази връв ни помага да се ориентираме в своите стъпки и да се наслаждаваме на живота : път, към който винаги да се изправяме и изпълваме по най-добрия начин.
Девет песни, които са представени много добре от корицата, илюстрирана от Матео Ватани (Sergio Bonelli, Disney, Netflix): лапа, която с ярост се забива във водата, лапата на цербер (позоваване на триглавото чудовище, което вече присъства във втория албум ‘More Broken Chains’ и оттогава се превърна в символ на групата), от която излиза лавата. Заплашителен образ, но вероятно не такъв, какъвто изглежда.
Звукът винаги е най-ценен за ShockProof, от треш метъл до одлскуул метъл, но търсенията на групата са този път към по-лична еволюция, при която ритмичното насилие се сблъсква и слива с хармониите и мелодиите на китарите и вокалите.
‘The Will The Reason and The Wire’ е неумолима надпревара в меандрите на опита на всеки в търсене на агресивност и гняв, които могат да бъдат предпоставка не само за разруха , но и за възраждането на живот, изживян пълноценно и по най-добрия начин.
Записът е посветен на Матео Фонтана и Тизиано Андреози, които ни напуснаха твърде рано, и Джузепе Джироламо, който загуби живота си, като толкова много други човешки същества в морето, опитвайки се просто да постъпи правилно.“

 

Съдържание на албума:

1. Lazes and Fractures
2. Clever people
3. Reversal
4. Raise
5. The Fact
6. N. I. M. N.
7. Mover
8. Dogma Free United
9. The Endless Wire
10. Lonely Song for the Silent Brave

 

 

Премиерният сингъл от албума, „Clever people“:


 

Към момента SHOCKPROOF са:

Riccardo „Conte“ Romani – вокали, бас
Andrea „Ghandi“ Gandin – китари
Leopoldo Russo Ceccotti – барабани

Дискография:

„Fighting Bad Times“ (2015)
„More Broken Chains“ (2018)
„The Will The Reason and The Wire“ (2020)

Полезни връзки:

https://www.facebook.com/ShockproofOfficial/
https://shockproof-rome.bandcamp.com/releases

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.