THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Nawaharjan : Lokabrenna

Стрийм: Nawaharjan : Lokabrenna

Берлинската блек метъл банда Nawaharjan издаде днес дебютния си дългосвирещ албум, „Lokabrenna“, чрез лейбъла Amor Fati Productions.
Записът, смесването и мастерирането на албума са дело на Spiritual Outlaw.
Обложката му е творба на nextgateart .
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack.

Линк за поръчка: https://bit.ly/38JB5c7

Съдържащ девет песни в рамките на един час, Lokabrenna е концептуална творба, базирана около системата на Thursian Brandawegiz, която е изградена върху деветте ключалки на гърдите на Синмара в тъмната, освобождаваща страна на германската митология. Всяка от песните в албума символизира една от тези ключалки и действа като предан химн към Локи и като начин неговият потенциал да бъде отключен вътре в теб.

Lokabrenna е скандинавското име на  звездата Сириус, което се превежда като „изгарянето на Локи“. Звездата е свързана с важни разрушителни и освобождаващи събития в много култури по света. Известна е още като „Alpha Canis Majoris“ или „кучешка звезда“ в древния свят или като родна планета на духовете Номмо в рамките на вярата на племето Dogon.

В рамките на традицията на Brandawegiz, Lokabrenna се свързва с освободителните сили на Локи. Той е свързан и с унищожаването на Космоса, което следва след освобождаването на пламтящия меч Lævateinn по време на Ragnarök и трансформацията на Локи в неговия последен, освобождаващ аспект Hveðrungr.

Дебютният EP запис на групата, “ Into the Void „, първоначално издаден в края на 2011 -та година  в изключително ограничени количества, но впоследствие преиздаден от Amor Fati в началото на 2016-та година , може би бавно, но все пак със сигурна стъпка се превърна  в нещо като мини-класика през последните години, но именно с „Lokabrenna“,  Nawaharjan наистина показват своето динамично, дълбинно изучаване на блек метъл майсторството в най-пълната му сила.

 

Съдържание на албума:

1. Warassuz 02:45
2. Maino 04:00
3. Skuwwe 09:23
4. Ūtfurskō 06:46
5. Sunjo 06:16
6. Thwerhanassuz 05:46
7. Umbibrautiniz 10:24
8. Thrawo 06:28
9. Hradjungo 07:30

 

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

 

Стрийм на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.