THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на AT THE ALTAR OF THE HORNED GOD

Премиерен сингъл от предстоящия албум на AT THE ALTAR OF THE HORNED GOD

Новият самостоятелен блек метъл проект AT THE ALTAR OF THE HORNED GOD на испанския мултиинструменталист Heolstor (Mystagos, Alverg, Eald, Vanth, ex-Carcharoth, ex-Chains ov Beleth, ex-Trasgo, ex-Cyhiriaeth, ex-Nazgul, ex-Uruk-Hai) пусна премиерен сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „Through Doors of Moonlight“, който се очаква да бъде издаден на 17-ти април тази година чрез лейбъла I, Voidhanger Records.
Гост – музикант в заглавието е вокалистката Maya.
Албумът е записан през зимата на 2019-та година в Athame studio.
Смесването и мастерирането му са извършени в The Empty Hall Studios от Simón Alvar.
Обложка на албума е творбата „Time and Fate“ на Orryelle Defenestrate-Bascule.
Дизайнът и шаблоните са дело на Francesco Gemelli .
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител – 12″ винил(лимитиран до 200 бр. – 100 черни и 100 прозрачно- виолетови) и луксозни A5-Digipack CD.

Линк за поръчка: metalodyssey.8merch.com

Замислен от едиствения си член Heolstor (MYSTAGOS) като ода на Природата, AT THE ALTAR OF THE HORNED GOD носи блек метъл примитивизма на ARCKANUM, ритуалната атмосфера на URFAUST и завладяващата елегантност на DEAD CAN DANCE.
„Through Doors of Moonlight“ е първата емисия на проекта: колекция от тъмни химни, нощни песнопения и езически молитви, адресирани до Пан, Цернунос, Вакх и други древни божества, които са ръководили човечеството във времената преди времето.

„Албумът е призоваващ ритуал към Кловен, Онзи с рога“, обяснява Heolstor; „Молба към него да ни хване за ръка и да ни поведе в екстатично пътешествие по реката на Единството, през многопластовата Земя.“

Въпреки че музиката на AT THE ALTAR OF THE HORNED GOD е предимно бавна и медитативна, в нея има буря от насилие и необуздана ярост, като буря, пресичаща мирна поляна. Органично смесвайки елементи от блек метъл, ембиънт , езически фолк, готически рок и религиозна музика, Heolstor привежда слушателя в постоянно състояние на мрачен транс, възвишен световъртеж. Песните горят като свещени тамяни, променящи сетивата, докато завесите на мизерната ни реалност се рушат под психеделични удари, разкриващи света на магията, която ни заобикаля.
И с това, ставаме свидетели на истинската си орбита: да следваме свободата и пълнотата на битието, в хармония с Природата.

Както е показано в омагьосващата обложка на Ориел Дефенестрат-Баскуле, изключителен художник и прочут учен по езотерика, албумът на AT THE ALTAR OF THE HORNED GOD „Through Doors of Moonlight“ е многопластов, многостепенен извор на лудост и обожание, покълващ от душата, утолявайки жаждата за заветно духовно завръщане в първичната гора на съществуването.

 

 

Съдържание на албума:

1. A Ka Dua (4:19)
2. Before The Flames Of Undefiled Knowledge (6:37)
3. Prayer I (5:24)
4. Prayer II (Oh Glorious Pan) (4:49)
5. Perdition In The Oneness (4:20)
6. Malediction (5:56)
7. A Circle Of Swaying Leaves (4:39)

 

 

 

Премиерният сингъл, „Before The Flames Of Undefiled Knowledge“:

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.