THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Тийзър към предстоящия албум на HANGATYR

Тийзър към предстоящия албум на HANGATYR

Германската блек метъл банда HANGATYR пусна тийзър към предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Kalt“, който се очаква да бъде издаден на 2-ри март тази година.
Студийното заглавие ще бъде разпространено самостоятелно от бандата в дигитален формат и на физически носител – CD.
Цялата работа по албума е осъществена в Chemical Burn Studios от Александър Диц .
Обложката на албума е творба на Ute Ruhmann.
За поръчки на заглавието бихте могли да се обърнете директно към бандата в тяхната фейсбук страница.

Когато през пролетта на 2006 г. HANGATYR поставя своето начало, стилистичната посока на идеалистите от Саксония и Централна Тюрингия веднага става ясна: студени, скандинавски китарни рифове, обединени от типични тюрингски мелодии и немски текстове, вдъхновени от митологията, която живее дълбоко в творците, трябва да оформят музиката.
Вдъхновяващото име на бандата отдава почит на Один, бащата на боговете – „Hangatyr“ е неговият епитет в песента на руната. Той жертва себе си и виси над останките на света Yggdrasil в продължение на девет дни, за да научи руните. HANGATYR вижда смисъла зад това , че че трябва да дадете нещо в замяна на придобиването на знания и мъдрост.
До есента на 2007-ма година, музикантите работят върху песните за първото си едноименно CD, което е създадено съвсем самостоятелно и с кипяща енергия. Поставен е старт, заявяващ намеренията на бандата.
В края на февруари 2010-та година идва и времето за издаването на дебютния дългосвирещ албум на бандата, „Helwege“, записан с първия и до момента единствен барабанист на групата , Micha.
По-нататък във времето на различни сцени бандата изпълнява интересни гост-изпълнения и събира допълнителни идеи за песни, като през април 2012-та година HANGATYR влиза в студио за записите на следващото си студийно заглавие , „Elements“. През февруари 2013-та година са сглобени и последните фрагменти, като Александър Диц, известен от Heaven Shall Burn, усвоява материала в своето студио Chemical Burn Studios.
В началото на 2014 -та година  дискът е представен на света.
HANGATYR, мотивирани още повече от отзивите и признанието в жанра, продължават да преследват собствената си визия за жесток, но твърд блек метъл с ясен фокус.
Общият път на членовете в бандата се разделя през 2017 -та година , когато съоснователят Теле и дългогодишният им спътник Марко решават да напуснат. В същата година Basti предлага да поеме китарите, което се оказва истински късмет. Неговата всеотдайност и опитът, който носи със себе си, дават на HANGATYR различен звуков пейзаж и атмосфера.
През октомври 2019-та година, пътят отново води до Chemical Burn Studios в Bad Kösen. Заедно с Александър Диц са усъвършенствани новите композиции, които вече могат да се чуят в „kalt“ – безмилостно упорити, безкомпромисни блек метъл химни, от които изниква вечният дух на старото и истинското.
По принцип албумът е свързан с подтискащия студ, който възниква, когато трябва да премиенете през процеса на болезнена загуба.

 

 

Съдържание на албума:

1. Niedergang 06:21
2. Entferntes ich 06:36
3. Firnheim 07:23
4. Blick aus Eis 04:25
5. Kalter Grund 06:19
6. …kalt 02:06
7. Mittwinter 07:53
8. Verweht 07:05

 

 

 

Тийзър към предстоящия албум:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.