THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: INSECT ARK : The Vanishing

Стрийм: INSECT ARK : The Vanishing

Експерименталното сайкъделик дуум метъл дуо INSECT ARK пусна за свободно слушане новия си дългосвирещ албум, “The Vanishing” , който се очаква да бъде издаден официално утре , 28-ми февруари, чрез лейбъла Profound Lore Records.
Албумът е записан и смесен от Colin Marston в Thousand Caves.
Допълнителните записи са извършени от Picasso Machinery и The Boar’s Nest.
Синтезаторите са записани в EMS , в изпълнение на Ashley Spungin и Schechter.
Мастерирането е дело на Jennifer Munson.
Обложката на албума е творба на Sonia Merah.

Линк за поръчка: https://insectark.bandcamp.com/album/the-vanishing

Insect Ark се появява в музикалното пространство през 2011 -та година. От този момент до 2015-та година проектът представлява еднолично съновидение на мултиинструменталистката и композитор Dana Schechter, която записва самостоятелно три от албумите в дискографията на проекта (Collapsar 7”, Long Arms 10”, Portal/Well LP).
В пероода 2015-та до 2019-та годна се присъединява барабанистката и електронен музикант Ashley Spungin , като заедно с нея Insect Ark записва заглавието Marrow Hymns през 2018-та година и прави няколко европейски и американски турнета. През лятото на 2019-та година двете талантливи дами престават да работят заедно.
Малко по-късно, през септември 2019-та година барабанистът Andy Patterson (SubRosa) се присъединява към бандата.
Дуото прекарва около месец в The Boar’s Nest, студиото на Patterson, подготвяйки се за турне с финландците Oranssi Pazuzu, а след това веднага започвайки работата по новото дългосвирещо заглавие , „The Vanishing“, с американския звуков инженер Colin Marston.

 

Dana Schechter споделя за новото заглавие:

„Заглавието на албума е свързано с един сън , който сънувах и който представляваше пълното ми изчезване – отплавах в морето напълно сама, без да се обръщам назад, без да се отбивам встрани от пътя , без да бъда намерена. Тази идея е сред повтарящите се в живота ми.
На много по-значително ниво, това е албум за непостоянството на живота , опитвам се да представя перспективата на това колко малки сме всъщност, невидими в по-голямата рамка на времето и историята. Всички ние ще се срещнем с непостоянството, дори да се опитаме да се скрием от него.
Безкрайният цикъл на раждането/смъртта съществува за всички живи форми и въпреки това, понякога забравяме смъртността си. „

 

 

Съдържание на албума:

1.Tectonic

2.Three Gates

3.Philae

4.Danube

5.Swollen Sun

6.The Vanishing

 

 

 

Стрийм на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.