THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Adaestuo : Manalan virrat

Стрийм: Adaestuo :  Manalan virrat

Интернационалната блек метъл банда Adaestuo  издаде днес втория си  дългосвирещ албум,„Manalan virrat“.
Студийното заглавие се разпространява самостоятелно от бандата в дигитален формат и на физически носител – 12″ винил и CD Digipack.

Линк за поръчка : https://adaestuo.bandcamp.com/album/manalan-virrat

Триото Adaestuo е създадено в Белгия през 2014-та година от основните и до момента активни членове на бандата – мултиинструменталистът Perttu Pakkanen (Vitsaus, ex-Cornigr, ex-Horna, ex-Sargeist, ex-Saturnian Mist, ex-Neutron Hammer), мултиинструменталистът VJS (Demoncy, Nightbringer, Sargeist, Vaeok, ex-Goreaphobia, ex-Incursus, ex-Tenebrous, ex-Crimson Moon, ex-Kult ov Azazel, ex-Emptiness (live), ex-Master (live), ex-Hexenwald) и вокалистът
Hekte Zaren (Hekte Zaren, Hexenwolf, ex-AmortE).
Дебтният EP запис на бандата , „Tacent Semitae“ , се появява през 2016-та година чрез лейбъла World Terror Committee, като две години по-късно на бял свят идва и „Krew za krew“, дебютният дългосвирещ албум на бандата.
Сега, през 2020-та, поклонниците на мрачните изкуства се завръщат с нова доза окултни ритуали от дълбините на Бездната, с второто си дългосвирещо заглавие „Manalan virrat“.
Трикратна сянка над бялата пустош … ADAESTUO проявява още една плътна и зловеща своя призма, с която гледащият може да намери вратата към заличаване , към трансцендентност. MANALAN VIRRAT служи за документиране на сборището , взето от Adaestuo между Ostara и Walpurgisnacht 2017 г., по време на което членовете са били изолирани в отшелничество далеч на север от Арктическия кръг.
Девет пламъка или движения превземат гениалните локуси , съвсем далече от развратния свят на хората, потопен в бореална порочност и злоба и шамански гнозис. Неограничени и безстрашни в подхода си, Adaestuo доказват за пореден път, че има за цел да разхищават предубежденията, спазвани от непосветените, а Manalan Virrat служи като ужасен знак по пътя към тези амбиции. Нека тези полярни бури носят мор и уравновесеност на всички, които се осмелиха  да се присъединят към нас на това мъчително пътуване до този момент  и нека това слухово свидетелство да предскаже дълбините, които тепърва ще бъдат разкрити пред нас.

 

 

Съдържание на албума:

1. The Bones Have Been Cast
2. Walpurgisnacht
3. Gorgona
4. Vaa’as
5. Citadel of Submersion
6. Moss and Stone
7. Encircling Vultures
8. Grave Monologue
9. Cage à Pilori

 

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:


 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.