THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: SICARIUS : God of Dead Roots

Стрийм: SICARIUS : God of Dead Roots

Американската блек метъл банда SICARIUS издаде днес втория си  дългосвирещ албум, „God of Dead Roots“ .
Студийното заглавие се разпространява самостоятелно от бандата в дигитален формат и на компактдиск, а чрез помощта на M-Theory Audio ще можем да му се порадваме и под формата на 12″ винил.
Албумът е продуциран от Mick Kenney ( китарист в Anaal Nathrakh,Born to Murder the World ).
Обложката на албума е творба на Misanthropic Art (Behemoth, Pig Destroyer, Dismember, Hate Eternal и др.) .

Линк за поръчка : https://sicariusblackmetal.bandcamp.com/releases

SICARIUS е създадена в Южна Калифорния през 2014-та година от вокалиста и китарист Argyris, барабаниста Brandon Zackey (Headless Monarch, ex-Nocturnal Symphony) , китариста и вокалист Merihim, вокалиста Kurt Karcass (None of the Living Remain) и басиста Carnage . В този състав бандата издава дебютния си EP запис през 2015-та година , „Scorch the Earth“ и дебютния си дългосвирещ албум две години по-късно, „Serenade of Slitting Throats“, който излиза благодарение на подписването с M-Theory Audio .
Войната , убийствата, почитанието на смъртта, мракът и погледът към окултното стават бързо любими творчески вдъхновния на членовете на бандата и поставят стабилна творческа основа за тяхното музикално бъдеще.
SICARIUS , чието наименование означава наемен убиец или убиец на латински, е банда, вдъхновена и отдаваща почит на класическите блек метъл влияния , като все пак квинтетът също така вкарва модерно усещане за бързина в собствено кръвожадно екстремно метъл звучене.
За своите около шест години музикална кариера, SICARIUS вече са заставали рамо до рамо на една сцена с банди като Carach Angren, Master, Uada, 1349, Goatwhore, Vader, Helheim, Sadistic Intent, Skeletal Remains, Helsott, Wolvhammer, Sixes, Witch Casket и Tombs.
През 2018-та година към семейството на бандата се присъединява китариста и вокалист Travis Whiting (Ruines ov Abaddon, ex-Carnifex, ex-As Blood Runs Black-live), на мястото на Argyris, който решава да напусне по-рано през годината поради лични причини.
В обновения състав SICARIUS стартират записите на втория си дългосвирещ албум, „God Of Dead Roots“.
Макар и албумът да излиза на 13-ти март, релийз партито ще се случи на 19-ти май , на специален концерт с участието на Swallow The Sun в Malone, Санта Ана , Калифорния.
Със звук, напомнящ на моменти за звученето на Hellhammer и Bathory и поведение взаимствано от групи като The Misfits, Motorhead и Midnight, SICARIUS олицетворява тъмната опасност, която бушува невъзмутимо в най-запомнящия се екстремен метъл.
Слушайте на свой риск.

 

 

Съдържание на албума:

1. Bia 06:32
2. Open Fire 03:07
3. Immortal Plight 04:34
4. Culling the Heedless 03:24
5. Nekromanteia 06:16
6. A Practiced Hand 03:20
7. Pagan Vestige(s) 04:00
8. God of Dead Roots 05:21
9. Scythe Bearers 05:59
10. Tombs 13:06

 

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.