VarulV : Kerker, Todt und Teyfl (2020)

VarulV е австрийска група, създадена от музикантите Grimnyr, Inferius, Hel и Garm през есента на 2006-та година.
През 2011-та година бандата подписва договор с лейбъла Naturmacht Productions във връзка с издаването на дебютния си запис “Hellish Presence”.
След сплит издадението с NightForest и Hatred, озаглавено “When Life Brings Sorrow Beyond Death…” и издадено на следващата година , повечето членове напускат бандата.
През 2012-та година , малко след напускането на останалите членове от бандата, Irrah Den Fryktelige се присъединява и поема вокалите, писането на песните и китарите.
Малко след него пълноправен член на групата става Heimdall´s Auge , който се присъединява към вълчия клан зад барабаните.
През 2014-та година VarulV се завръщат в студио и започват записите по втория си дългосвирещ албум, “Wolfszorn”. В този момент бандата подписва с лейбъла Talheim Records и издава албума през пролетта на 2015-та година.
В края на ноември 2016-та година започват записите на третото дългосвирещо заглавие на бандата, “Sagenlieder”, които са завършени в началото на 2017-та година.
В този период Woltan се присъединява в култа VarulV , изпълнявайки ритъм китарите, а след като басистът на групата Necroberzerker напуска, Leiti от Hellsaw се присъединява към групата по време на концертните изпълнения.
В началото на 2019-та година VarulV издаде сплит албума “Underworld Mysteries” с Wintarnaht .
През зимата на същата година , бандата очаквано стартира записите на четвъртото си дългосвирещо заглавие, “Kerker, Todt und Teyfl” , който имах удоволствието да чуя безброй пъти с цел да се уверя, че това, което имам да кажа действително отговаря на истината.

В началото искам да вметна, че когато на VarulV се дава определението “култ”, то е напълно обосновано и заслужено.
В “Kerker, Todt und Teyfl” можем да чуем ритуални превъплъщения, съчетани майсторски с остри и бързи рифове,режещи като бръснач.
Още в първите секунди албумът ни въвежда в атмосфера изцяло поглъщаща  и непринадлежаща на нормалния свят,  в който повечето хора са свикнали да съществуват.
Единадесет парчета , в които съм свидетел на традиционен  блек метъл от висок ранг.

Съдейки по предишното им творчество, тук няма елемент на изненада – албумът е точно онова, което очаквах да бъде , доколкото и да се опитах да се абстрахирам от чутото до момента.
Суров, култов блек метъл албум, който със сигурност бих си пускала всекидневно.
И то не само днес или утре, а за доста дълго време напред.
Яростните бластове , бързите и добре отмерени студени рифове, поразителните вокали… всичко това е изпълнено в красив вид, доставящ на слушателя творба, която лесно да се запомни поради впечатлителните  си  композиции и сурова атмосфера.

Концептуален и завладяващо замислен откъм лирика и композиции , “Kerker, Todt und Teyfl” предлага първокачествено блек метъл звучене, готово да предизвика сетивата на всеки привърженик на мрачните изкуства.  Албумът се  занимава с ‘нечестивите’ професии от средните векове – проститутки, палачи и гробокопачи, като е разделен на три глави: I. Kerker(Dungeon), II. Todt(Death) и III. Teyfl(Devil).
Езотерична атмосфера, яростен и методичен звук.
Орда, наддаваща своя мощен призив към отминалите времена и забравени подземия.
Култ!

 

 

 

Оценка : 10 / 10
Любими песни от албума : “Erwachen”  и “Todt”.

 

 

Ако искате да чуете албума, направете го ТУК.

 

 

Website: https://varulv.at
Facebook: https://www.facebook.com/VarulVAustria
Instagram: https://www.instagram.com/varulv.austria

 

Сподели статията :
  • 102
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *