600000 Mountains : Mister Sartorius (2019)

При прегледа на все още непрочетените съобщения  в пощата на The Void забелязах едно изпратено ми още през януари 2019-та година заглавие.
Става дума за албумът “Mister Sartorius” на 600000 Mountains, инструментално прогресив/ стоунър метъл трио от Италия.
Китаристът Simone Pellegriti , басистът Guido Testa и барабанистът Giorgio Rosalia
Вдъхновен от красотата на Етна , пепелта и вулканичната магма , “Mister Sartorius” е метафора за кратерите , от които изригва горещата лава. Тези безфоремени , но тежки и помитащи реки от огън приемат формата на стоунър/дуум рифове, прог структури , ейсид хард рок изригвания и други елементи , чрез които слушателят е доведен чисто и просто до една музикална шизофрения и хипнотична обсесия.
Това е уловено и от обложката на албума, сътворена от Guido Testa.
Дебютното EP на 600000 MOUNTAINS, “Mister Sartorius”, ми напомня донякъде на звука на Electric Moon, брилянтна сайкъделик спейс рок банда от Германия, която присъства в плейлистите ми от години насам.
В “Mister Sartorius” присъстват красиво изсвирени сайкъделик рифове, барабани и ритъм, оставящи слушателя в специфичната атмосфера на психеделичната заигравка , на която са способни да ни направят свидетели само определени групи от жанра.
Бих се радвала в албума да присъстват и вокали, на моменти в съчетание с инструментала биха се вписали чудесно, но дори и поднесена в този вид, музиката изпълнява целта си – лична експресия на музикантите и в същото време предоставяне на слушателя една възможност за бягство от реалността и потапяне в дълбините на психеделичните пътешествия.
Не бях чувала за 600000 MOUNTAINS до момента и много се радвам, че именно чрез The Void успях да ги срещна.

Оценка на албума : 6/10 🔥

 

 

Полезни връзки:

www.facebook.com/SHTmountains/

Сподели статията :
  • 94
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *