THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Larvae : Necroptuary (2019)

Larvae : Necroptuary (2019)

Първата ми среща с Larvae преминава доста добре, имайки предвид , че музиката, която слушам малко или много се различава в пъти от техния стил. Много краст, дет метъл и грайнд изпълнители остават неотразени в The Void, въпреки заявките, защото в крайна сметка The Void е по-скоро блог/личен уебзин, отколкото медия за отразяване на новини – не печеля абсолютно нищо от поддържането на сайта, освен лично удовлетворение от възможността да пиша за нова (и стара) музика , да опознавам артисти от любими стилове, които живо ме вълнуват и да препредавам информация , която ме е хванала по някакъв начин. Случайни и пуснати „просто така, за пълнеж и сензация“ новини в сайта ми няма, няма и да има.
А сега, нека поговорим за Larvae и техният EP запис „Necroptuary“
Калифорнийската банда се заражда през 2011-та година от Brad Kobylczak ,Wyatt Culbertson, Simon Masiewicki и Nick Katich aka Balan, стари познайници покрай участието си в бандите Kuru, Eulogy, Abrupt, Born/Dead, Elk и Palace of Worms.
Целта на музиката им от онзи момент досега изглежда е да провокират първични емоции чрез зла и сурова атмосфера, съчетана с динамично метъл звучене и деструктивни китарни слоеве, създаващи дисонанс.
Едноименното демо на бандата , което излиза през 2012-та , грабва незабавно вниманието на много локални промоутъри, което им подсигурява място като подгряваща група на концерти на Crowbar, Graves At Sea, Bell Witch и Entombed A.D.
През 2014-та година Larvae издават и дебютния си дългосвирещ албум, „Grave Descent“, като заглавието излиза на 12″ винил и аудокасета чрез лейбъла Parasitic Records.
След като Balan напуска малко по-късно, Dara Santhai от Serpent Crown се присъединява на китарите, което позволява на бандата да започне серия от турнета и всъщност влияе до голяма степен на траш елементите, включени в творчеството на Larvae.
След като и барабанистът на групата решава да напусне през 2017-та , Raul Varela от Impaled се съгласява да изсвири сесийните барабани за ново кратко демо.
През 2019-та година Larvae постъпват в реанимация и гордо обноявайки състава си с музиканти като Eric Evert from Funeral Stain и Did Is Dead , решават да възродят музиката си чрез издаването на по-рано замисленото демо от три песни, под формата на стоящото в ръцете ми EP , „Necroptuary“.
Записът съдържа диаболични заигравки , епични сола, динамична атмосфера и звук, каквито в интерес на истината, не очаквах точно от група, определяща се като краст/дет метъл.
Приятно изненадана съм още от самото начало на записа.
„Necroptuary“ започва с окулен ритъм и ритуален възглас  на монаси, като звукът плавно преминава към тежка ударна вълна и дет метъл вокали, които поразяват с точността и силата си. Бързото тремоло на китарите и бластовете, типични за блек метъл жанра, също ме впечатляват доста силно.
Музиката в албума е чудесно изсвирена , като определено буди емоции на дълбинно ниво, не само поради интензитета на звученето си, но и поради смисъла , криещ се в текстовете на песните.
„Necroptuary“ определено е от албумите, които няма да ви оставят безразлични.
Добра извадка за добре изпълнен дет метъл с блек метъл влияния, от която може да се открие много с всяко следващо слушане.
Препоръчвам и очаквам с нетърпение скоро да бъда зарадвана с втория дългосвирещ албум на квартета.

 

 

Оценка: 7/10 ????

 

 

Полезни връзки :
https://larvae.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/larvae510/

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.