Larvae : Necroptuary (2019)

Първата ми среща с Larvae преминава доста добре, имайки предвид , че музиката, която слушам малко или много се различава в пъти от техния стил. Много краст, дет метъл и грайнд изпълнители остават неотразени в The Void, въпреки заявките, защото в крайна сметка The Void е по-скоро блог/личен уебзин, отколкото медия за отразяване на новини – не печеля абсолютно нищо от поддържането на сайта, освен лично удовлетворение от възможността да пиша за нова (и стара) музика , да опознавам артисти от любими стилове, които живо ме вълнуват и да препредавам информация , която ме е хванала по някакъв начин. Случайни и пуснати “просто така, за пълнеж и сензация” новини в сайта ми няма, няма и да има.
А сега, нека поговорим за Larvae и техният EP запис “Necroptuary”
Калифорнийската банда се заражда през 2011-та година от Brad Kobylczak ,Wyatt Culbertson, Simon Masiewicki и Nick Katich aka Balan, стари познайници покрай участието си в бандите Kuru, Eulogy, Abrupt, Born/Dead, Elk и Palace of Worms.
Целта на музиката им от онзи момент досега изглежда е да провокират първични емоции чрез зла и сурова атмосфера, съчетана с динамично метъл звучене и деструктивни китарни слоеве, създаващи дисонанс.
Едноименното демо на бандата , което излиза през 2012-та , грабва незабавно вниманието на много локални промоутъри, което им подсигурява място като подгряваща група на концерти на Crowbar, Graves At Sea, Bell Witch и Entombed A.D.
През 2014-та година Larvae издават и дебютния си дългосвирещ албум, “Grave Descent”, като заглавието излиза на 12″ винил и аудокасета чрез лейбъла Parasitic Records.
След като Balan напуска малко по-късно, Dara Santhai от Serpent Crown се присъединява на китарите, което позволява на бандата да започне серия от турнета и всъщност влияе до голяма степен на траш елементите, включени в творчеството на Larvae.
След като и барабанистът на групата решава да напусне през 2017-та , Raul Varela от Impaled се съгласява да изсвири сесийните барабани за ново кратко демо.
През 2019-та година Larvae постъпват в реанимация и гордо обноявайки състава си с музиканти като Eric Evert from Funeral Stain и Did Is Dead , решават да възродят музиката си чрез издаването на по-рано замисленото демо от три песни, под формата на стоящото в ръцете ми EP , “Necroptuary”.
Записът съдържа диаболични заигравки , епични сола, динамична атмосфера и звук, каквито в интерес на истината, не очаквах точно от група, определяща се като краст/дет метъл.
Приятно изненадана съм още от самото начало на записа.
“Necroptuary” започва с окулен ритъм и ритуален възглас  на монаси, като звукът плавно преминава към тежка ударна вълна и дет метъл вокали, които поразяват с точността и силата си. Бързото тремоло на китарите и бластовете, типични за блек метъл жанра, също ме впечатляват доста силно.
Музиката в албума е чудесно изсвирена , като определено буди емоции на дълбинно ниво, не само поради интензитета на звученето си, но и поради смисъла , криещ се в текстовете на песните.
“Necroptuary” определено е от албумите, които няма да ви оставят безразлични.
Добра извадка за добре изпълнен дет метъл с блек метъл влияния, от която може да се открие много с всяко следващо слушане.
Препоръчвам и очаквам с нетърпение скоро да бъда зарадвана с втория дългосвирещ албум на квартета.

 

 

Оценка: 7/10 🔥

 

 

Полезни връзки :
https://larvae.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/larvae510/

Сподели статията :
  • 87
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *