THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Китайското блек метъл трио Zuriaake подписа с лейбъла Season of Mist

Китайското блек метъл трио Zuriaake подписа с лейбъла Season of Mist

Легендарното атмосферично блек метъл трио от Китай, Zuriaake 葬尸湖 , сподели новината за присъединяването си към семейството на френския гигант Season of Mist, с когото групата ще издаде новия си албум в близко бъдеще, както и ще преиздаде част от старите си заглавия. Разбира се, дългогодишната работа с Pest Productions  продължава и ще бъде важен елемент от работата на Zuriaake  в Китай и занапред.

 

Групата споделя:
„Изключително много се радваме да обявим, че затвърдихме нова звукозаписна сделка с един от най-известните метъл лейбъли: Season of Mist. За нас е чест да се присъединим в класациите на този лейбъл, издал до момента велики записи в дългата си музикална история. Вярваме, че Season of Mist определено ще ни подкрепи в това да отнесем музиката си до по-широка аудитория.“

 

Zuriaake (葬尸湖) или в буквален превод, „езеро от погребани трупове“, е китайска атмосферична блек метъл банда ветеран , стартирала музикалните си пориви още през 1998-ма година.
В едно от малкото си интервюта , бандата споделя , че името Zuriaake като значение е съставено от смисъла на думите Zu (шумерският бог на ветровете и облаците) , думата за „погребвам“ и „езеро“, които заедно формират малко по-различна символика.
Първата музикална проява на бандата е сплит заглавието „悲赋之秋 / 司命楼兰 (Autumn of Sad Ode / Siming of Loulan)“ през 2015-та година , като дебютният им албума се появява две години по-късно , “ 奕秋 / Afterimage of Autumn“.
До момента китайското трио има издадени два дългосвирещи албума, като последната им творба е миниалбумът “ 深庭 | Resentment in the Ancient Courtyard“, издаден през 2019-та година.
Бандата вече работи по третия си дългосвирещ албум, за който подробности ще научим в близко бъдеще.
Макар и китайската блек метъл сцена да не е от най-развитите, Zuriaake допринасят със собствен стил и атмосфера към развитието на блек метъл културата чрез дългогодишния си опит и красиви мелодии.

 

Част от музиката   на Zuriaake 葬尸湖  е налична тук : https://zuriaakecn.bandcamp.com/

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.